Gazete Vatan Logo

Fransa'daki rehine operasyonunda Kuaşi kardeşler öldürüldü

Fransa'da Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiğinden şüphelenilen Cherif ve Said Kouachi kardeşler öldürüldü. Kardeşlerin rehin tuttuğu kişi ise sağ olarak kurtarıldı.

Fransa'daki rehine operasyonunda Kuaşi kardeşler öldürüldü

*AFP: Kuaşi kardeşler öldürüldü.

*Kuaşi kardeşler dışarı çıkıp polisin üzerine ateş açmaları üzerine öldürüldüler.

*Kadın rehine kurtarıldı.

*Reuters'a konuşan hükümet yetkilisi ise operasyonun sonuçsuz kaldığını söylüyor.

* Operasyonda bir jandarma yaralandı.

*Polis harekete geçti. Saldırganların bulunduğu bölgeden silah sesleri ve alevler yükseliyor.

* Saldırganlara telefonla ulaşan polis: "Teslim olun, mahkemede konuşun."

Fransız polis kaynakları, saldırganların otobanda teröristleri takip ettiğini belirtiyor. Polise ateş eden saldırganların eşgalinin Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştiren saldırılara uyduğunu belirtiyor.

*Fransa İçişleri Bakanlığı açıklama yaparak vatandaşların ve siviller rehinelerin olduğu bölgelerden uzak durmaları gerektiğini duyurdu. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı'nda operasyonları takip ediyor.

*Fransız polisi: İki kardeşle yeniden iletişime geçmeye çalışıyoruz. Önceliğimiz onlarla konuşmak. Operasyon saatler sürebilir.

* Paris'te rehine krizinin yaşandığı Dammartin En Goele'deki okullarda bulunan öğrenciler tahliye ediliyor

Haberin Devamı

*Şerif ve Said Kuaşi'nin bu binada kuşatıldıkları bildiriliyor.

*Demmartin'de Kouachi kardeşlerin elini sıkan Didier isimli Fransız: Ben onları kıyafetleri nedeniyle anti-terör polisi zannetmiştim!

*Fransız dergisi L'Obs: Operasyonun gerçekleştiği Dammartin'de cep telefonları çalışmıyor.

* Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İçişleri Bakanlığı'nda açıklama yaptı: "Bu tür olayların tekrarlanmasını önlemek için önlem almamız lazım. Aralık ayınca bu tür olayların olabileceğine dair bilgiler gelmişti."

Hollande: "Bir dergiye saldırıldığı zaman bu bir testtir, çünkü bu özgürlüğün sembolüne bir saldırıdır"

Hollande: "Fransa'ya saldırıldığı zaman diğer ülkeler sırada biz varız diye düşünebilir."

Hollande: "Operasyon sürüyor. Tüm Fransa'ya birlik olmaları çağrısı yapıyorum."

* Rehin alan zanlıların ilk sözleri: "Şehit olarak ölmek istiyoruz, teslim olmayacağız."

* Bölgedeki hastanelerde alarm verildi. Gelebilecek olası yaralanmalara karşı rehine olayının yaşandığı bölgedeki hastanelere 'hazır olun' uyarısı yapıldı.

Haberin Devamı

* İçişleri Bakanlığı: Jandarma ve polis takibi sürüyor. Olaydan kaç kişinin etkilendiği rakamlarını henüz doğrulanamıyor. Bakanlık olayda kimsenin ölmediğini açıkladı.

* iTele kanalına konuşan İçişleri Bakanlığı sözcüsü, olay yerinde sadece Fransız Jandarma Birliği GIGN'nin olduğunu ve rehine operasyonunu bu kurumun yönettiği söyledi. Olay yerinde çeşitli evlerin güvenlik amacıyla boşaltıldığını belirten sözcü olayda henüz hayatını kaybeden kimsenin olmadığını belirtti.

*Paris savcılığı rehine olayında hayatını kaybedenlerin olduğunu reddetti. RTL radyosu olayda en az 1 ölü ve pek çok yaralı olduğunu bildirmişti.

*Fransa Başbakanı Manuel Valls: "Biz bir dine karşı savaşmıyoruz, biz terörizme karşı savaşıyoruz."

*Fransız güvenlik yetkilileri 2 saldırganın tekrar araç çaldığını ve kaçmaya devam ettiğini aktardı. Fransız basınına göre saldırganlar araç çalarken polisle çatıştı ve bir kişiyi rehin aldı.

Haberin Devamı

*Takibin sürdüğü bölgenin yakınındaki Charles-de-Gaulle Havaalanında iki pist inişlere kapatıldığı belirtiliyor. Havalanında belirli pistlerin inişe kapatılmasının olay yerinde bulunan polis helikopterlerinin olması olarak belirtiliyor.

*Operasyonun sürdüğü bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. (Le Figaro)

*Fransa İçişleri Bakanı: Operasyona bin polis katılıyor. Çevredeki evler boşaltıldı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Paris'in doğusundaki Dammartin-en-Goële bölgesinde, Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının zanlılarına yönelik operasyonun sürdüğünü açıkladı.

Fransız bakan, zanlıların yakalanması için güvenlik güçlerinin alarma geçirildiğini ve bölgeye terörle mücadele birimlerinin gönderildiğini söyledi.

Saldırıyı soruşturan Paris Savcılığı, bu sabah çıkan çatışmalarda bir kadının öldüğü yolundaki haberleri yalandı.

BFM televizyon kanalı ise, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, saldırganların sığındıkları bir matbaa binasında birkaç kişiyi rehin aldığını duyurdu. Yine aynı kanal bir görgü tanığının, zanlıların, otomobilini kaçırdığı yolundaki açıklamalarına yer verdi.

Bu arada, operasyon haberlerini ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan düzenlenen terör zirvesine ara verildi. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın operasyonla ilgili anında bilgi almak ve çalışmaları denetlemek üzere İçişleri Bakanlığı binasına gittiği bildirildi.

Haberin Devamı

REHİNE OLAYININ YAŞANDIĞI ALAN

Rehine olayının yaşandığı alan Charles de Gaulle havaalanına yakınlığıyla dikkat çekiyor.