Gazete Vatan Logo

Filistin'den İsrail seçimleri hakkında ilk yorum

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ebu Rudeyne: "İsrail'de kimin başbakan olacağı ile ilgilenmiyoruz. Muhatabımız, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanıyan herhangi bir İsrail hükümetidir."

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, İsrail'de kimin başbakan olacağıyla ilgilenmediklerini, "muhataplarının başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanıyan herhangi bir İsrail hükümeti" olduğunu belirtti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, uluslararası kararlara bağlı kalan bir İsrail hükümetiyle ilişkilerini devam ettirebileceklerini dile getirerek, "İstenen, İsrail hükümetinin iki devletli çözüme bağlı kalması, Kudüs'ün Filistin devletinin başkenti olmasıdır. Barış için bunun dışında bir yol yoktur" dedi.

İsrail'de dün yapılan erken genel seçimlerde Başbakan Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisi seçimleri önde tamamlamıştı. Açıklanan son verilere göre, Likud'un 30 koltuk kazandığı seçimde, İzak Herzog ve Tzipi Livni liderliğindeki "Siyonist Birlik" 24, Birleşik Arap Listesi ise 14 koltuk elde etmişti.