Gazete Vatan Logo

Filistin duyurdu: Şifa Hastanesi İsrail'in saldırıları nedeniyle hizmet dışı kaldı

36. gününe giren İsrail-Hamas savaşı, İsrail'in acımasız saldırıları ile devam ediyor. Dün Gazze'deki hastaneleri kuşatma altına alan İsrail askerleri, Hamas savaşçıları ile sıcak çatışmalara girerken hastanelere sığınan binlerce sivil ve yüzlerce hasta çapraz ateşin ortasında kaldı. Öte yandan Gazze’deki Sağlık Bakanlığı "İsrail güçlerinin, içerisinde hareket eden her şeyi hedef alması nedeniyle Şifa Hastanesi hizmet dışı kaldı." açıklamasını yaptı.

Filistin duyurdu: Şifa Hastanesi İsrail'in saldırıları nedeniyle hizmet dışı kaldı

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi hizmet dışı kaldığını duyurdu. Bakanlık sözcüsü Eşref El Kudra, hastanedeki yerinden edilmiş kişilerin, hastaların ve sağlık personelinin kuşatma altında olduğunu, yiyecek ve su eksikliğinden dolayı acı çektiğini söyledi.

MACRON'DAN ÇAĞRI: GAZZEYİ BOMBALAMAYI DURDURUN

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye özel röportaj verdi. İsrail'in Gazze'ye ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü saldırılara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Macron, ilan edilecek bir ateşkesin İsrail'e fayda sağlayacağını dile getirdi.

Fransa'nın Hamas'ın eylemlerini de "açıkça kınadığını" hatırlatan Macron, ateşkes çağrılarına ABD ve İngiltere dahil diğer ülkelerin de katılmasını isteyip istemediğine yönelik sorulan soruya ise "Umarım katılırlar" şeklinde yanıt verdi.

Ateşkesin tüm sivillerin korunmasına imkan tanıyacağını vurgulayan Macron, “Fiilen, bugün siviller bombalanıyor. Bebekler, kadınlar, yaşlı insanlar bombalanıyor ve öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve hiçbir meşruiyeti yok. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SİVİLLER HASTANELERDE ÇAPRAZ ATEŞ ALTINDA

İsrail Hamas'ın hastaneleri kalkan olarak kullandığını öne sürerek Gazze'deki hastaneleri kuşatma altına aldı.Yüzlerce hasta ve binlerce yerinden edilmiş insan, İsrail askerleri ile Hamas savaşçıları arasındaki yakın mesafe çatışmalarının ortasında hastanelerde mahsur kaldı.

Görgü tanıkları hastanelerin çevresinin tanklarla çevrili olduğunu ve çıkmanın mümkün olmadığını söylüyor.

BM: GAZZE'DEKİ ÇOCUKLARIN HAYATI PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI

UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Khodr, Gazze'de bir milyon çocuğun hayatının pamuk ipliğine bağlı olduğunu söyledi ve hastanelerin korunması ve hayat kurtaran tıbbi malzemelerin ulaştırılmasının savaş yasalarına göre bir zorunluluk olduğunu hatırlattı.

HİZBULLAH LİDERİ TAKİPÇİLERİNE SESLENECEK

Gazze'deki savaş hakkındaki sessizliğini geçtiğimiz hafta bozan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah bugün yeniden takipçilerine seslenecek.

Haberin Devamı

Hizbullah dün 7 savaşçısının daha İsrail saldırılarında hayatını kaybettiğini duyurmuştu.