Gazete Vatan Logo

Dünyada son dakika... Ve evlendiler!

Birleşik Krallık Kraliyet Ailesi'nin 33 yaşındaki gözde bekarı Prens Harry ve ABD'li oyuncu Meghan Markle evlendi. Prens Harry'e babaannesi olan İngiltere Kraliçesi Elizabeth tarafından Sussex Dükü unvanı verildi. Haberi Buckingham Sarayı duyurdu. Kraliyet ailesinin takipçileri, günler öncesinden çiftin evleneceği Windsor Kalesi yakınlarında kamp kurarken, güvenlik önlemleri en üstü seviyeye çıkarıldı.

Dünyada son dakika... Ve evlendiler!

Dünyada nefesler tutuldu, kraliyet düğünü için her yer canlı yayına geçti.

Prens Harry ve Kasım 2017'de nişanlandığı aktris Meghan Markle'ın, Cumartesi günü TSİ 14:00'te Windsor kentinde bulunan St George Şapeli'nde dünya evine girdi.

Canterbury'nin başpsikopozu Meghan ile Harry'i karı koca ilan etti. Çift karşılıklı olarak yemin etti. Harry Meghan'ın parmağına yüzüğü taktı. Altın yüzük, büyük bir pırlantanın etrafında iki küçük pırlanta ile süslendi. Büyük taş Harry’nin ikinci ev olarak gördüğü Bostwana’dan, küçük taşlar ise Diana’ya ait olan bir broştan geliyor. Yüzüğü kraliyet ailesinin resmi kuyumcusu olan Cleave&Company tasarladı.

Meghan Markle'ın babası TMZ'ye yaptığı açıklamada, "Bebeğim çok güzel ve mutlu görünüyor. Keşke orda olsaydım. Onlara tüm kalbimle sevgilerimi yolluyorum ve mutluluklar diliyorum." dedi.

Meghan Markle'ı sunağa Prens Charles götürdü.

Meghan Markle'ın gelinliği Clare Waight Keller imzası taşıyor.

Prens Harry, gelini ilk gördüğü anda ona gözleri dolu dolu 'harika görünüyorsun' dedi.

Haberin Devamı

Yüzlerce kişi çiftin geçiş yapacaı güzergahta yerini aldı.

Nikahın kıyılmasının ardından çiftin TSİ 15:00'te atlı arabaya binerek, Windsor sokaklarında dolaşması bekleniyor. Şapel, yaklaşık 800 kişi alabiliyor.

Gelin Meghan Markle duvağı örtülü bir şekilde düğün için yola çıktı. Yanında annesi Doria Ragland var.

Kraliçe Elizabeth, torunu Harry'nin düğününe yeşil kıyafetiyle geldi.

İngiliz Kraliyet Ailesi davetlilere, giyim konusunda talimat verdi. Kadınlar şapka ve diz altı elbiseyle, erkekler ise kravatla düğüne katıldı.

Kraliyet düğününe ünlü konuklar gelmeye başladı. Victoria ve David Beckham çifti.

Oyuncu George Clooney ve eşi Amal Clooney.

Çift, bunun için resmi ve törensel devlet etkinliklerinde kullanılan Ascot Landau adlı at arabasını seçti.

İngiltere Kraliyet ailesinde taht sıralamasında altıncı sırada yer alan 33 yaşındaki Prens Harry ile 36 yaşındaki Markle'ın ortak bir arkadaşları tarafından tanıştırıldığı ve yaklaşık 1,5 yıldır birlikte oldukları biliniyor.
BÖYLE TEKLİF ETMİŞTİ
Prens Harry ile Meghan Markle birlikte verdikleri ilk röportajda evlilik teklifinin nasıl yapıldığını anlatmış, evlilik teklifinin beraber tavuk pişirirken geldiğini söylemişlerdi. Teklifin Kensington Sarayı'nda 'standart, tipik bir gecede' geldiği belirtilirken Markle teklif için, "İnanılmaz bir sürprizdi. Çok tatlı, doğal ve çok romantikti. Tek dizinin üzerine çöktü" ifadelerini kullanırken, Prens Harry ise, "Bitirmeme bile izin vermedi. 'Evet diyebilir miyim' dedi" ifadeleriyle teklifi anlattı

Haberin Devamı

İngiltere Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, İngiltere Kraliçesi Elizabeth torunu Prens Harry'e Sussex Dükü unvanını verdi. Bu da prensin Amerikalı aktris nişanlısının evlendikten sonra Düşes olacağı anlamına geliyor.

Harry'e ayrıca Dumbarton ve Baron Kilkeel Kontluğu da verildi.

600 DAVETLİ
Nikah için 600 kişiye davetiye gönderildi. Buna ek olarak akşam düzenlenecek olan özel resepsiyona aralarında 1990'ların ünlü pop müzik grubu Spice Girls'ün üyelerinin de olduğu 200 kişi daha davet edildi. Günlerce basını meşgul eden Markle'ın babası Thomas Markle'ın ise düğüne katılması beklenmiyor.
Yılın düğününü bekleyen yüzlerce kişi, Windsor Kalesi'nin dışında kamp yaparak geceyi geçirdi. Halktan da 1000 civarında kişinin Windsor Şatosu'nun içine alınması bekleniyor. Bu kişiler gelin ve damadın şatoya giriş ve çıkışını canlı görebilecek.
Markle'ın annesi Doria Ragland ise düğünden birkaç gün önce İngiltere'ye gelerek, Kraliçe II. Elizabeth, Edinburgh Dükü Prens Philip, Cambridge Dükü Prens William ve Cambridge Düşesi Catherine Middleton ile tanıştı.
ESKİ SEVGİLİLER VE EŞ GELİYOR
Prens Harry'nin eski sevgililerini, Markle'ın ise eski eşini düğüne çağıracak olması tüm dünya basınında konuşulmuştu.
GELENEĞİ BOZACAK
Markle konuşma yaparak cinsiyetçi bir geleneği bozuyor. Sunday Times'da yer alan habere göre Markle, yaklaşık 800 kişinin katılacağı kraliyet düğününde Prens Harry, Kraliçe II. Elizabeth, arkadaşları ve ailesine "samimi" bir şekilde teşekkür etmek istiyor. Markle'ın konuşması, düğünlerde yalnızca damadın, sağdıcın ve damadın babasının konuşma yaptığı "cinsiyetçi geleneğe" karşı eşitlik hareketi olarak görülüyor.
Birleşik Krallık medyasında yer alan haberlere göre Markle ve Prens Harry düğünlerini ve "karakterlerini ve kişiliklerini yansıtarak" kendileri organize ediyor. Ayrıca çiftin, bir gelenek olan ve gelinin damada her zaman "itaat edeceği" anlamına gelen eski yemini seromoniye dâhil etmeyeceği söyleniyor.

Haberin Devamı