Gazete Vatan Logo

'Çilli Katil' sorduğu sorularla ortaya çıktı! 4 yaşındaki çocuğun katili dehşete düşürdü

Yaz kampına gitmek için evinden çıkan 4 yaşındaki çocuğun başına gelenler tüm ülkeyi dehşete düşürdü. Cinayet çözüldü, katilin yaşı tüm kasabalıyı şaşırttı. Peş peşe gelen ifadeler de kan dondurdu: 'O bundan çok fazla keyif almıştı. Bunun bitmesini istemiyordu.'

'Çilli Katil' sorduğu sorularla ortaya çıktı! 4 yaşındaki çocuğun katili dehşete düşürdü

1993 yılının 2 Ağustos sabahı, 4 yaşındaki Derrick Robie, oldukça heyecanlı bir şekilde uyandı. Koşarak annesine gidip onu öpen Robie, o gün yaz kampına gidecekti ve neredeyse tüm gece bunu düşünmekten uyuyamamıştı. Robie, ilk kez evden bu kadar uzaklaşacak ve yalnız başına kalacaktı.

YOLDA KARŞILAŞTIĞI 'FELAKET'

Bu kamp aslında evlerine o kadar da uzak değildi. Ailesinin evinden yalnızca birkaç sokak uzaklıktaydı ve akşam olmadan da geri dönecekti. Ancak hızlı ve güvenli olması beklenen bu küçük yolculuk, Robie'nin 13 yaşındaki Eric Smith ile karşılaşmasıyla birden ölümcül hale döndü.

BOĞMAYA BAŞLADI

Smith, kestirme bir yol bildiğini söyleyerek Robie'yi yanına çekmişti. Ağaçlık alanların içinden geçen kestirme yolda Smith, bir anda 4 yaşındaki çocuğa saldırdı. Smith burada küçük çocuğu boğmaya başladı ve üzerine ağır taşlar fırlattı. Küçük Robie'nin vücudunda açılan yaralara ise annesinin sabah ona içmeyi için bıraktığı meyve sularını döküyordu.

CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDU

Küçük Robie bu işkenceye daha fazla dayanamayarak orada hayatını kaybetti. Bunun üzerine Smith, eline aldığı sopa ile Robie'nin cansız bedenine cinsel istismarda bulunmaya başladı. Küçük çocuğun cesedini bu ağaçlık alanda bırakan Smith, hızlıca olay yerinden uzaklaştı.

Haberin Devamı

POLİSLERİ BİLE DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Robie'nin öldürülmesinin üzerinden kısa bir süre geçmişti ki büyük bir fırtına başladı. Robie'nin annesi oğlunu eve getirmek için hemen parka koşturdu. Burada oğlunun hiç kampa gelmediğini öğrenen anne, hiç vakit kaybetmeden polisi arayarak durumu anlattı.

Polis ekipleri hemen araştırmaya başladı ve birkaç saat içerisinde 4 yaşındaki Robie'nin cansız bedenine ulaşıldı. Ağaçlık alanda cesedi bulan ekipler, işlenen cinayetin vahşeti karşısında şoke olmuşlardı. Küçük bir kasabada yaşadıkları için insanlar hemen 'bunu kim yapmış olabilir' diye konuşmaya başlamıştı.

"ONU ÖLDÜREN BİR ÇOCUKSA NE OLUR?"

Robie'nin ölümünün ardından katili Smith'in ailesi çocuklarının davranışlarından endişe duymaya başladı. 13 yaşındaki Smith, komşuları Marlene Heskell isimli kadına giderek ona sorular sormaya başladı. "Onu öldüren bir çocuksa neler olur" gibi sorular soran Smith, DNA ipuçlarının nasıl çalıştığını da merak etmişti.
Heskell, küçük çocuğun belki bir şekilde cinayeti görmüş olabileceğini ve sessiz olması için tehdit edildiğini düşündü. Bu durumu Smith'in annesiyle paylaşan Heskell, aile üyeleri ile birlikte küçük çocuğu polis ekiplerine götürdü.

Haberin Devamı

BÖYLE İTİRAF ETTİ

Smith, başlangıçta bu olayla ilgili hiçbir bağlantısı olmadığını söylese de sonunda daha fazla dayanamayarak itiraf etti:

Üzgünüm anne. Çok üzgünüm. O küçük çocuğu öldürdüm.

Kısa süre içerisinde tüm kasaba bu şoke eden haberi almıştı. Bölgeden geçen bir yabancının küçük Robie'yi öldürdüğünü düşünüyorlardı. Ancak kimse onun katilinin kasabanın çocuklarından biri olabileceğine ihtimal vermemişti.

Şimdi ise sıra polis ekiplerinin 13 yaşındaki Eric Smith'in bu cinayeti nasıl işlediğini bulmasındaydı.
Olayla ilgilenen ekipten biri olan Jihn Hibsch, Smith'in ağzından bu cinayeti dinlemenin ne kadar rahatsız edici olduğunu şu sözlerle anlattı:

Haberin Devamı

O bundan çok fazla keyif almıştı. Bunun bitmesini istemiyordu.

BASİTÇE ÖLDÜRMEK YERİNE...

Davanın başsavcısı John Tunney, "Smith, çok basit bir şekilde küçük çocuğu öldürebilirdi ancak bunu tercih etmedi. Smith, Robie'nin cansız bedeniyle uğraşmaya devam etti çünkü bunu istiyordu çünkü bunu seçti. Ve en korkuncu, bundan keyif aldı" ifadelerini kullandı.

Yıllardır okulda ve sosyal hayatında zorbalığa uğradığı ortaya çıkan Smith, işlediği cinayetle ilgili şöyle konuştu:

Benim öfkem Robie'ye karşı değildi. Benim öfkem beni yıllardır hor gören herkeseydi. Robie'ye işkence yaparken kafamdaki görüntü yalnızca buydu.

"ÇİLLİ KATİL"

Eric Smith, 1993 yılında bir yetişkin gibi yargılanmaya çalışıldı. Olaya oldukça ilgi gösteren medya onu, "Çilli Katil" olarak adlandırmıştı. Duruşmaların ardından ikinci dereceden katil olduğu yargısı verilen Smith, en az 9 sene hapis cezasına çarptırıldı.

21 yaşına gelene kadar bir çocuk gözaltı merkezinde tutuldu ve bu noktada bir yetişkin hapishanesine transfer edildi. 2004'teki bir şartlı tahliye duruşmasında Smith, Robie'yi boğmanın kendisini iyi hissettirdiğini söyleyerek, "İncinmek yerine başka birini incitiyordum" dedi.

ŞUBAT AYINDAN BERİ SERBEST

Öte yandan yakalanmasaydı daha fazla kişiyi öldürebileceğini söyleyen Smith'in tahliye isteği reddedildi. Ancak sonunda hapiste geçirdiği 28 yılın ardından 2022 yılının Şubat ayında serbest bırakılan Smith'in nişanlı olduğu ve kısa sürede evleneceği duyuruldu.

Haberin Devamı