Gazete Vatan Logo

6 yaşındaki çocuk öğretmenini vurdu! Olayın detayları dehşete düşürdü

ABD'nin Virginia eyaletinde 6 yaşındaki bir çocuk okula getirdiği silahla 25 yaşındaki öğretmeni Aby Zwerner'i vurdu. Olayın kaza olmadığını belirten yetkililer, çocuğun silaha nasıl ulaştığını araştırıyor. Korkunç olayın detayları ise ortaya çıktı.

6 yaşındaki çocuk öğretmenini vurdu! Olayın detayları dehşete düşürdü

Aby Zwerner (25) dün her zamanki gibi görev yaptığı ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Newport News kentindeki Richneck İlkokulu'na gitmiş, öğrencileriyle bir araya gelmişti. Rutin işlerini hallediyor, öğrencilerine ders anlatıyordu. Ancak adı açıklanmayan 6 yaşındaki bir öğrencisiyle öğleden sonra 14.00 sularında nedeninin ne olduğu bilinmeyen bir tartışma yaşadı. 

'KAZAYLA VURMADI' 

Tartışma alevlendi ve küçük çocuk yanında getirdiği silahı öğretmeninin göğsüne doğrulttu. Hedefini aldı, düşünmeden öğretmenini silahıyla vurdu. Aldığı darbeden dolayı yere yığılan öğretmen Aby Zwerner, yaralı haliyle bile öğrencilerine güvenli bir yere koşmaları için yalvarıyordu. Yaşanan olayın ardından durumu kritik olan yaralı öğretmen ameliyat edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Yaşanan kargaşada Zwerner dışında yaralanan kimse olmadı. Yetkililer, Zwerner'in ciddi şekilde yaralanması dışında başka bir bilgi paylaşmadı. Polis korkunç saldırıyı yapanın 6 yaşındaki bir öğrenci olduğunu da doğruladı. 

Sınıfta bulunan diğer çocuklardan birinin ebeveyni, çocuğunun neler yaşandığını görmediğini ancak silah sesini duyduğunu ve yerdeyken öğretmenini görmek için başını çevirdiğini söyledi. Yaralanan öğretmen için ise şu ifadeleri kullandı: 

"O harika bir öğretmen, çok özel. Oğlum onu çok seviyor ve olanlardan dolayı mahvolduk. Hepimiz onu düşünüyoruz ve yakında iyileşmesini umuyoruz." 

Yetkililer hâlâ birinci sınıf öğrencisinin nasıl silah edindiğini araştırıyor. Üstelik Polis Steve Drew, çocuğun tabancaya nasıl ulaştığının henüz bilinmediğini ifade ederken, olayın 'kazara' gerçekleşmediğini de vurguladı.

SİLAHINI GETİRECEĞİNİ SÖYLEDİ 

Haberin Devamı

Sınıftaki öğrencilerden birinin babaannesi bir öğrencinin geçen hafta okula 'parlak altın kurşunlar' getirdiğini söyleyince dikkatleri üzerine çekti. Ancak bahsettiği çocuğun bugün gözaltına alınanın çocukla aynı kişi olup olmadığı konusunda net değil. İsmini vermek istemeyen büyükanne, çocuğun 'geçen hafta okula mermi getirdiğini ve silahını da getireceğini söylediğini' iddia etti. 

İngiltere merkezli Daily Mail gazetesine konuşan kadın, "Dışarıdaki veliler, çocuklarının kendilerine bir çocuğun okula altın rengi parlak mermiler getirdiğini ve silahını getirmeyi düşündüğünü söylüyorlardı. Öğrenci, durumu velisine bildirdi, o da okula haber verdi ve okul daha dün ebeveyne geri dönüş yapmış" dedi. 

'ÖĞRETMENİ ARKADAŞIM VURDU' 

Bu iddialar üzerine okul müdürü George Parker, öğrencilerin silahlara dair detayları algılama yeteneğine sahip olduğunu söyleyerek, "Bir tehdit veya sorun algıladığımızda, o günlerde mutlaka arama yapıyoruz" dedi. Parker, personelin ve öğrencilerin ruh sağlığı için pazartesi günü okulun kapalı olacağını söyledi. 

Olaya tanık olan 6 yaşındaki bir başka öğrenci de saldırganın sınıf arkadaşı olduğunu söyledi. Küçük kız, sınıf arkadaşının öğretmenlerini 'kasten' vurduğunu ve öğretmeninin dizlerinin üzerine düştüğünü söyledi. Dördüncü sınıfa giden bir öğrencinin velisi, okuldan ateş edildiğini ve zanlının gözaltına alındığını belirten bir mesaj aldığını belirtti. Anne, "Kalbim durdu. Çıldırdım, çok gergindim. Sadece o kişinin benim oğlum olup olmadığını merak ediyordum" dedi.

Haberin Devamı