Gazete Vatan Logo

Ay'ın karanlık tarafında gördüğü şey dehşete düşürdü! Açıklamak için 30 yıl bekledi

Çavuş Karl Wolfe, NASA'ya yardımcı olmak için görevlendirilmişti. Görevi uzay mekiğindeki hatalı çalışan fotoğraf ekipmanlarını onarmaktı. Ancak bu sırada gördüğü bazı fotoğraflar, onu dehşete düşürdü. Gördüklerini dünyaya duyurmak için 30 yıl bekledi. Çünkü kendisinin bile inanması son derece güçtü.

Ay'ın karanlık tarafında gördüğü şey dehşete düşürdü! Açıklamak için 30 yıl bekledi

NASA'nın 1960'lı yıllarda Ay'a düzenlediği ilk görevleri tüm dünya yakından takip ediyordu. Dünya'dan Ay'a insanlar gidecek ve oraya Amerikan bayrağı dikecekti. Rusya da Amerika ile Ay'a insan gönderme yarışına girdi. O dönemde iki ülke arasında Ay'a ilk kimin gideceğine dair adeta resmi olmayan bir savaş başlamıştı. Amerika, Rusya'dan önce Ay'a çıkabilmek için tüm varlıklarını seferber ediyordu. Buna ordu da dahil.

NASA'nın çektiği Ay fotoğrafı

1960'ların sonlarında ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli Çavuş Karl Wolfe, NASA'ya yardımcı olmak için görevlendirilmişti. Görevi ise uzay mekiğindeki hatalı çalışan fotoğraf ekipmanlarını onarmaktı. Ancak bu sırada gördüğü bazı fotoğraflar, tir tir titremesine neden oldu.

TAMİR EDEBİLECEK TEK KİŞİYDİ

Ay'ın karanlık yüzünün fotoğraflarını gören Karl Wolfe, gerçekleri basına açıklamak için 30 yıl beklemek zorunda kaldı. Çünkü ABD'nin Virginia eyaletindeki Langley Hava Kuvvetleri üssünde NASA'nın fotoğraf tamircisi olarak gizlilik anlaşması imzalamıştı. 

Haberin Devamı

Çavuş Karl Wolfe

Üste ekipmanları tamir edebilecek tek kişi kendisi olduğu için ona bu görev verilmişti. Böylece Wolfe'ye gizli görev bölgelerine girebilmesi için tam yetki verildi. Ekipmanları tamir etmek için üste karanlık bir odaya giren Wolfe'nin yanında başka bir havacı dışında kimse yoktu. Ekipmanları tamir etmek uzun bir zaman alacaktı.

FOTOĞRAFLAR DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Tamir sırasında iki adam konuşmaya başladı. Odadaki diğer adam Wolfe'ye NASA'nın çektiği görüntüleri analiz etmek üzere çeşitli bölümlere gönderildiğini, daha önce de CIA karargahı olan Langley'de fotoğrafları analiz ettiğini söyledi. Tam bu sırada, Ay'dan gelen yeni görüntülerin doğal şekilde oluşma ihtimali olmayan bazı 'yapıları' barındırdığını itiraf etti.

Wolfe'nin iddialarına göre karanlık odadaki adam, "Ay'ın karanlık tarafında bir üs keşfettik" dedi. Wolfe'nin bu itiraf karşısında titrediğini gören adam sözlerini yineledi:

Evet, Ay'ın karanlık tarafında bir üs var.

Bunun üzerine Wolfe'ye Ay'ın karanlık tarafının fotoğraflarını gösterdi. 

30 YIL SAKLADI

Wolfe, Ay'ın karanlık yüzündeki üssün fotoğrafında Dünya'daki radar antenlerine benzeyen geometrik şekiller ve direkler olduğunu söylüyor. Wolfe'ye göre üs son derece düzenli ve planlı görünüyordu. Wolfe, NASA ile gizlilik sözleşmesi imzaladığı için 30 yıl boyunca bu bilgileri kimseye söylemedi. 2001 yılında hikayesini basına anlatınca ün kazandı. 2018'de 74 yaşındayken bisiklet sürdüğü sırada kendisine bir karavanın çarpmasıyla hayatının kaybetti. Ancak hikâyesi birçok filme konu olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

MARS'TA ÜS İDDİASI

Günümüzde Ay'dan ziyade Mars  üzerinde yapılan görevler dikkat çekiyor. Elon Musk, Mars'ta insan kolonisi kurmayı amaçladığını açıklamıştı. Uzay seyahatinde bir destinasyon olması hayal edilen Mars hakkında ilginç iddialar var.

Örneğin, kendini UFO uzmanı olarak tanımlayan Scott C. Waring, Mars'ta bir UFO üssü olduğunu iddia ediyor. Uzaylı yaşamı hakkındaki tuhaf teorileriyle tanınan Waring, UFO Sightings Daily adlı bloğunda Mars'tan görüntüler paylaşarak uzaylı üssünün binlerce yıl boyunca rüzgarın savurduğu kir ve kumla örtüldüğünü söylüyor.

Haberin Devamı

"NASA BİLMENİZİ İSTEMİYOR"

Waring, şunları söyledi: 

Mars'ta 25 km'lik bir üs bulundu. Haritadaki cetvele göre 25km. Yer Sulci Gordii'nin (Mars’ta bir bölge) sağında. NASA bunu bilmenizi istemiyor.

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), UFO varlığına dair ortaya atılan iddiaları inceleme amacıyla geçtiğimiz yıl yeni bir birim kurdu. Pentagon'un açıklamasına göre yeni grup, uçan nesneleri tespit etme, tanımlama ve ilişkilendirme, ilgili tehditleri değerlendirme ve azaltma görevi üstlenecek.