Gazete Vatan Logo

Almanya'da soygunculuk krizi

Almanya'da artan soygunculuk olaylarına karşı toplantı düzenlendi

Almanya'da soygunculuk krizi

Almanya'da giderek artan ev soygunculuğunun önüne geçilmesi için Aachen kentinde Almanya, Belçika, Hollanda İçişleri Bakanları ve komşu olan Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya, Aşağı Saksonya, Rheinland Pfalz, eyaletlerinin İçişleri Bakanları Aachener Deklarasyonu' isimli toplantıda bir araya geldi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere başkanlığında yapılan toplantıda Almanya'da her yıl giderek yükselen ev hırsızlığının önüne geçilmesi için projeler konuşuldu. Toplantıda, Almanya'nın eskisi gibi güvenli olmadığı, ev soyguncularının cenneti haline gelen ülkenin geçtiğimiz 2015 yılında 200 bine yakın ev hırsızlığını kayıtlarına geçirdiği konuşuldu.

Almanya Federal Kriminal Dairesi'nin en son verilerine göre evlere yönelik yapılan hırsızlıkların büyük çoğunluğunun, doğu Avrupa ülkelerindeki hırsızlık çeteleri tarafından organize edildiği öğrenildi. Son beş yılda giderek artan ev hırsızlığında soyulan 100 evden sadece 4-5'inde olayın aydınlatıldığı ortaya çıktı. Polis teşkilatları ev hırsızlığına karşı halkı bilgilendirmek için broşürler hazırlarken bir taraftan da vatandaşların değerli eşyalarını sigorta etmelerini tavsiye ediyor.

Haberin Devamı