Gazete Vatan Logo

Afganistan'da 7.5 şiddetinde deprem!

Merkezi Hindukuş Dağları olan 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem en şiddetli Afganistan'da hissedilirken Pakistan ve Hindistan'ın kuzey bölgeleri de sarsıldı. Depremde bir okul binası çöktü. Son belirlemelere göre deprem nedeniyle en az 135 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Afganistan'da 7.5 şiddetinde deprem!

Afganistan'ın Hindukuş Dağları'nda meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremde Afganistan ve Pakistan'da ölü sayısı 135'e yükseldi.

Merkez üssü Afganistan’ın kuzeydoğusundaki Feyzabad kentinin 76 kilometre güneyinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem, Pakistan, Hindistan ve Tacikistan’da hissedildi. Son belirlemelere göre deprem nedeniyle Afganistan ve Pakistan’da hayatını kaybedenlerin sayısı 135’e yükseldi.

Afganistanlı yetkililer, Afganistan’ın merkezi ve Pakistan’ın kuzeybatısı boyunca uzanan Hindikuş Dağları çevresindeki bölgelere iletişimin kesilmesi nedeniyle ölü sayısının artacağını kaydetti.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, deprem mağdurlarına her türlü yardımın yapılması konusunda bütün kaynakların kullanılacağını söyledi.

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Tahhar kentinde deprem sırasında bir okuldaki kız öğrencilerin panik halinde kaçmaya çalışması üzerine yaşanan izdihamda 12 öğrencinin hayatını kaybettiği, en az 30 öğrencinin yaralandığı belirtildi.
Yetkililer, yaralı olan öğrencilerin hastanede tedavi altına alındığını bildirirken ülkenin kuzeyindeki Penşir, Badahşan, Tahhar, Pervan ile başkent Kabil'in yanı sıra doğudaki Gazne ve Nangarhar vilayetinde şiddetli sarsıntının etkisi ile bazı evlerde maddi hasar meydana geldiğini söyledi.

Depremin ardından halk panik içerisinde kendilerini sokağa atarken, birçok bölgede internet, elektrik ve cep telefonu şebekelerinde kesinti yaşandı. Her iki ülkede ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Afganistan'ın başkenti Kabil'in 254 kilometre kuzeydoğusundaki Hindukuş Dağları merkezli depremin yerin 212,5 kilometre altında meydana geldiğini açıkladı. Pakistan'da 8 Ekim 2005'te 7,6 büyüklüğündeki depremde 74 bin kişi yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı