Gazete Vatan Logo

ABD'deki Çin Yeni Yılı kutlamaları kana bulandı! Ölü ve yaralılar var

ABD'nin California eyaletine bağlı Monterey Park kenti silahlı saldırıya sahne oldu. Çin yeni yılının kutlandığı sırada meydana gelen saldırı sonrası ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

ABD'deki Çin Yeni Yılı kutlamaları kana bulandı! Ölü ve yaralılar var

ABD'nin California eyaletine bağlı Monterey Park kentinde bir silahlı saldırı düzenlendi. Los Angeles Times gazetesi, Monterey Park'taki Çin Yeni Yılı kutlamalarının gerçekleştiği bölgede silah seslerinin duyulduğunu bildirdi. Kutlamalara binlerce kişinin katıldığı biliniyor. 

Milliyet'in aktardığı habere göre; yerel saatle 22.00 sularında meydana gelen saldırıda çok sayıda insanın öldüğü ve yaralandığı yönünde. Los Angeles Times gazetesi, Cumartesi akşamı gerçekleşen saldırıda çok sayıda can kaybı bildirdi. 

Kaç kişinin yaralandığı ya da hayatını kaybettiği konusunda bir belirsizlik var. Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, çok sayıda polisin olay yerine sevk edildiği görüldü.

Monterey Park, Los Angeles şehir merkezine 11 kilometre mesafede. BBC, bölgede her yıl kutlanan Çin Yeni Yılı'na önceki senelerde 100 bini aşkın insanın katıldığını hatırlatıyor.