Gazete Vatan Logo

ABD'de hayat felç oldu! Kar fırtınası 'Bomba kasırgasına' dönüştürebilir

ABD'de etkili olan kar fırtınası hayatı felç etti. Ülkede 2.200 uçuşun iptal edildiği bildirilirken 100 milyon Amerikalıyı etkileyecek fırtına bugün de devam edecek.

ABD'de hayat felç oldu! Kar fırtınası 'Bomba kasırgasına' dönüştürebilir

Geçtiğimiz hafta ABD'nin doğu yakasını etki altına alan yoğun kar yağışı bugünlerde etkisini Batı kesimde de sürdürüyor. Ülkedeki Kar Fırtınası bir çok eyaleti etkilerken, New York'ta etkili olan yağışın bugün hızlı hareket eden bir fırtınaya dönüşmesi ve kar kalınlığının 15 cm'yi bulması bekleniyor.

Ülke genelinde 100 milyona kadar Amerikalı, aşırı hava koşulları nedeniyle uyarı altına alındı. Şimdiye kadar 2.200 uçuşun iptal edildiği bildirildi.

OHAL İLAN EDİLDİ, BOMBA KASIRGASINA DÖNÜŞEBİLİR

New Jersey Valisi Phil Murphy, fırtına ilerledikçe artması beklenen kar yağışı nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

Yağışlar New England kıyılarında güçlenirken, basınçtaki hızlı bir düşüş büyük sağanaklar ve kuvvetli rüzgarları beraberinde getirip durumu bir 'bomba kasırgasına' dönüştürebilir.

TRAFİK CEHENNEMİ YAŞANABİLİR

Richmond, Virginia ve Washington DC arasındaki I-95 koridoru boyunca yoğun kar yağışından birkaç gün sonra, sürücüleri 24 saatten fazla mahsur bıraktı. Uzmanlar önümüzdeki birkaç gün içinde daha fazla Trafik cehennemi yaşanabileceği konusunda uyarıyor

Haberin Devamı

ÇIĞ UYARISI GELDİ

Bugün, Oregon, Montana, Idaho, Washington Eyaleti, Wyoming, Batı Virginia, New York ve Maine'in çeşitli bölgelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Seattle'daki Ulusal Çığ Merkezi, Cascade Dağları, Olimpik Ulusal Park ve Hood Dağı'nda büyük çığların düşebileceği konusunda uyardı. (Hürriyet)