Gazete Vatan Logo

3. Dünya Savaşı’ndayız

Paris’te meydana gelen ve 129 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısının ardından Ürdün Kralı Abdullah, “Üçüncü Dünya Savaşı’yla karşı karşıyayız” uyarısında bulundu.

3. Dünya Savaşı’ndayız

Fransa’nın başkenti Paris’te Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristlerinin 129 kişiyi öldürmesinin yakınları dünya çapında sürüyor. Ürdün Kralı Abdullah, Kosova ziyareti çerçevesinde geldiği başkent Priştine’de Paris saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ile düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Kral Abdullah, IŞİD’i ‘dinin vahşi suçluları’ olarak niteleyerek, “Paris’te meydana gelen çirkin saldırları terör gruplarının dünyada hiç bir yasaya saygılı olmadığını gösteriyor. Bu kanlı örgüt 100 bini aşkın Müslümanı öldürdü. Şu an Üçüncü Dünya Savaşı’nın eşiğindeyiz” ifadelerini kullandı.

‘Tek yürek olmalıyız’

Avrupa ve İslam dünyasının ‘terörizm belasının’ tehdidi altında olduğunu hatırlatan Abdullah, “Hepimiz bir arada ve tek yürek olmalıyız. Tehditleri yenmek için, Afrika’da, Asya’da ve Avrupa’da hızlı ve bölünmez bir bütün olarak hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Kosova’nın özgürlüğe kavuşmasından bu yana birçok alanda önemli mesafe kat ettiğinin altını da çizen Kral Abdullah, “Kosova’daki olumlu değişiklikleri görmek gerçekten mutluluk verici” ifadesini kullandı. Ürdün Kralı, dinler arası hoşgörünün hüküm sürmesi açısından Kosova’nın örnek ülke olduğunu da vurguladı.

Haberin Devamı