Gazete Vatan Logo

200 kadını katletti, 'çevreyi temizlemek için yaptım' dedi! Seri katil Putin'e seslenip bunu istedi

200 kadını vahşice katlettiği düşünülen ve Rusya'da 'Kurt Adam' lakabıyla herkese korku salan evli ve bir çocuk babası seri katil Mikhail Popkov, yakalandığı zaman cinayetleri neden işlediği sorulduğunda "Çevreyi hayat kadınlarından temizlemek için yaptım." cevabını vermişti. Popkov, kafesinden Rus lider Vladimir Putin'e seslendi ve isteği ile pes dedirtti...

200 kadını katletti, 'çevreyi temizlemek için yaptım' dedi! Seri katil Putin'e seslenip bunu istedi

Rusya'nın 'en kanlı seri katili' olarak bilinen 58 yaşındaki Mikhail Popkov, vahşi cinayetlerini 1992 ve 2010 yılları arasında işlemişti. Eski bir polis memuru olan Mikhail Popkov, 18 ve 50 yaş arasındaki kurbanlarının çoğuna cinsel istismarda bulunup ardından canice katletmişti.

Kurbanlarını balta, çekiç, bıçak, tornavida ve kürekle o kadar vahşice öldürüyordu ki Pepkov'a 'Kurt Adam' ve 'Anagarsk Manyağı' lakabı takılmıştı. 'Kurt Adam', 78 kadını öldürmekten hüküm giymiş olsa da polis, caninin işlediği cinayet sayısının 200 olduğuna inanıyor. 

CİNAYET NEDENLERİ KAN DONDURDU

Popkov, Sibirya'nın en büyük şehirlerinden biri olan Norilsk'te yaşıyordu. Ancak cinayetlerinin birçoğunu Moskova'ya yakın olan Angarsk'ta gerçekleştirdi. Evli ve bir çocuk babası olan Popkov, yakalandığı zaman cinayetleri neden işlediği sorulduğunda kan donduran bir cevap verdi:

Çevreyi hayat kadınlarından temizlemek için yaptım.

TÜYLER ÜRPERTEN VİDEO

Popkov'un aile arşivinden çıkan bir video ise son derece tüyler ürperticiydi. 1990'larda çekilen videoda seri katil, elinde bir bıçakla kameraya doğru yürüyerek Nazi hapishanelerindeki esirlere yapılan işkencelere değinerek "Seni katledeceğim. Seni keseceğim. Şimdi sıra sende" diyor. 

Haberin Devamı

Rus devlet haber ajansı TASS, Popkov'un psikiyatrik değerlendirmesini paylaşarak, caninin 'öldürme arzusu duyma' durumu olan 'cinayet manisi' teşhisinin konulduğunu açıklamıştı. Ancak kısa süre sonra seri katilin akli dengesinin yerinde olduğu ortaya çıktı.

"ÖLÜM CEZASININ DAHA İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM ANLAR OLDU"

Pepkov, hakkında görülen 3 ayrı davanın ardından iki müebbet ve fazladan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hapishanede kaldığı süreçte, pandemi sırasında maske yaparak çalıştırıldı. 

Popkov, "Ölüm cezasının daha iyi olduğunu düşündüğüm anlar oldu" dedi. Ancak Rusya, 1996'dan beri ölüm cezası konusunda çekingen davranıyor. Ölüm cezasının olduğu dönemlerde ise idam mahkumları, bir cellatla başları vurularak öldürülüyordu. 

Cani Popkov, daha önce demir parmaklıklar arkasından demeçler verdi. Bu demeçlerde işlediği cinayetlerden 'pişman olduğunu' dile getirerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

Pişman olduğum çok şey var. Örneğin bu yaptıklarımın hiçbirini yapmasaydım... Pişman olmak her insanın doğal arzusu. Bunu düşünmek için çok zamanım oldu.

PARMAKLIKLAR ARDINDAN KONUŞTU

Rus yetkililer, gazetecilerin seri katil Mikhail Popkov ile yeniden röportaj yapmasına izin verdi. Pepkov, Kızıl Ordu'da askerlik yaparken radyo ve elektronik deneyimine sahip olduğunu söyledi. Her ne kadar işlediği cinayetlerden pişman olduğunu dile getirse de şimdi Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına katılmak için can attığını dile getiren Pepkov, "Savaşa katılmak için hiç tereddüt etmem. On yıldır hapiste olmama rağmen hızlı bir şekilde öğrenmemin o kadar zor olacağını düşünmüyorum" dedi. c

Rusya'nın en kanlı seri katili, Ukrayna'da Rusya için savaşan paralı asker grubu Wagner'e katılmak için can attığını sözlerine ekledi.

PUTİN'DEN İSTEKTE BULUNDU

Rusya, 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı işgalde, mahkumları savaşmak karşılığında serbest bırakmıştı. O günden bu yana Rusya'nın 40 bin mahkumu serbest bıraktığı iddia ediliyor. Pepkov da Ukrayna'da savaşabilmek için Putin'den serbest bırakılmasını istiyor.

Rusya'nın Ukrayna'da savaşmaya gönderdiği mahkumlar eğer 6 aylık cephe görevlerini yerine getirirlerse özgürlüklerine kavuşuyor. Bu nedenle hapisteki binlerce katil, şu anda Ukrayna cephelerinde savaşıyor. Putin, savaş sonrası hayatta kalan mahkumların suçlarını affetme sözü vermişti. 

Haberin Devamı