Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli personel ve EYT düzenlemesi ne zaman Meclis'e gelecek? Ne zaman yasalaşacak?

Sözleşmeli personel ve EYT düzenlemesi ile ilgili takvim merak ediliyor. 2022 yılının sonuna yaklaşılırken ne zaman toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren teklifler ile özellikle kamuoyunda çokça konuşulan sözleşmeli personel ve EYT düzenlemesinin Meclis’e geleceği tarih merak ediliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemelerin takvimine ilişkin konuştu. Peki, Sözleşmeli personel ve EYT düzenlemesi ne zaman Meclis'e gelecek? Sözleşmeli personel ve EYT düzenlemesi ne zaman yasalaşacak? İşte sözleşmeli personel ve EYT süreci ile ilgili tüm detaylar…

Sözleşmeli personel ve EYT düzenlemesi ne zaman Meclis'e gelecek? Ne zaman yasalaşacak?

Yıl sonuna yaklaşılırken hükümetin masasında milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemeler bulunuyor. Uzun süredir beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili detaylar netleşirken, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili çalışma da en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemelerin ne zaman Meclis gündemine geleceği de merak ediliyordu.  AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu düzenlemelerin yasalaşması süreci ile ilgili konuştu.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL VE EYT DÜZENLEMESİ NE ZAMAN MECLİS'E GELECEK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve kamuda kadro alacak sözleşmelilerle ilgili yasal düzenlemelerin yasalaşacağı süreç hakkında bilgi veren Akbaşoğlu, "Meclis takvimine uygun şekilde bunları çalışıp getireceğiz. Aralık ayında yapma planımız söz konusu. En kötü ihtimalle 2023 başında yasalaşmasına şahit olacağız" dedi.

İlk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin yararlanacağı EYT ile 520 bin sözleşmeli personeli ilgilendiren Sözleşmeli personele ilişkin düzenleme 16 Aralık'tan sonra Meclis’te görüşülecek. 3 Ocak'tan sonra düzenlemelerin yasalaşması bekleniyor.

Haberin Devamı

Meclis'te 5 Aralık'tan itibaren 12 gün boyunca bütçe maratonu yaşanacağı için Meclis'te yasa teklifi görüşülemeyecek.