Gazete Vatan Logo

Trabzon Üniversitesi KPSS'den en az 55 puanla personel alacak!

Trabzon Üniversitesi personel alacak! İlan Resmi Gazete'de yayımlandı. İlana göre, üniversiteye yazılı ve sözlü mülakat yapılmaksızın KPSS'den en az 55 puanla sözleşmeli personel alacak. Başvurular 14 Şubat'ta sona erecek. Peki, Trabzon Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Trabzon Üniversitesi personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar...

Trabzon Üniversitesi KPSS'den en az 55 puanla personel alacak!

KPSS'den en az 55 puanla personel alınacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Trabzon Üniversitesi'ne mühendis, programcı, tekniker, teknisyen, kütüphaneci, büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi ile temizlik destek kadrolarında 50 sözleşmeli personel alınacak. Peki, Trabzon Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Trabzon Üniversitesi personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar...

TRABZON ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını, 31 Ocak - 14 Şubat tarihleri arasında Trabzon Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına başvuru formu ve istenilen diğer belgeler ile birlikte şahsen veya posta yolu ile yapabilecek. Başvuru veya atanma için istenilen belgeleri eksik teslim eden, geç başvuruda bulunan veya nitelikleri uygun olmayan adayların müracaatlarına işlem yapılmayacak. Fax veya elektronik posta (e-mail) yolu yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1- Başvuracak adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen aşağıdaki genel şartlar ile yukarıdaki tabloda aranan nitelikler kısmındaki özel şartlar aranacak olup adaylar ilanda yer alan pozisyonlardan sadece birine müracaat edebilecektir.
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
c) Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya göreve başlamasına engel hali bulunmamak.
e) 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl/ruh sağlığı ve vücut hastalığı ile ilgili özrü bulunmamak.

Haberin Devamı

2- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrasına 5917 sayılı Kanunun 47’nci maddesinin 5’inci fıkrası (a/2) bendi ile eklenen “Sözleşmeli (4/B) olarak istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeni ile kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmü uyarınca bu maddeye aykırı durumu tespit edilenlerin atamaları yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

3- Lisans mezunları için 2020 KPSS (B) grubu P3 puanı, önlisans mezunları için 2020 KPSS (B) grubu P93 puanı, ortaöğretim mezunları için KPSS (B) grubu P94 puanı esas alınacaktır. Ayrıca aranan nitelikler kısmındaki özel şartlara ilişkin belge/sertifikalar eksiksiz olarak teslim edilecektir. Adayların KPSS puanının, başvurduğu ilan kodunda aranan öğrenim şartına uygun olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

4- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

5- Nöbet usulü çalışmaya engel bir durumu bulunmamak.

6- Çeşitli Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamu görevinden çıkarılanlar ilana başvuruda bulunamaz.

7- İlanda belirtilen genel ve aranan nitelikler kısmındaki özel şartların ilan tarihinin ilk günü itibarıyla sağlanıyor olması gerekmektedir.

8- Başvurular incelendikten sonra atamaya hak kazanan asıl ve yedek adayların isimleri ile görevlerine başlayış tarihleri Üniversitemiz www.trabzon.edu.tr web adresi ile Personel Daire Başkanlığının pdb@trabzon.edu.tr web adresinde ilan edilecektir.

İSTENEN BELGELER

- 2020 KPSS (B) grubu sınav sonuç belgesi
- Özgeçmiş
- Diploma Örneği (e-Devlet sistemi üzerinden alınan karekodlu belge)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Başvuru Formu
- Askerlik durum belgesi (erkek adaylar için)
- Aranan niteliklerde istenilen özel şarta ait sertifikaya ilişkin belge (İlgili meslek kodunu gösterir SGK hizmet dökümü veya hizmetin geçtiği yerden alınacak onaylı belge)
- Güncel adli sicil kaydı (e-Devlet sistemi üzerinden alınan belge)
- 2 adet güncel vesikalık fotoğraf
- Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için geçerli özel güvenlik görevlisi kimlik kartı. 

Haberin Devamı

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN