Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı tıbbi sekreter alımı ilanı yayınlandı mı? Tıbbi sekreter alımı başvuru şartları ne?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu! 15 bin 537 tıbbi sekreter alımı yapılacak. Daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından 32 bin tıbbi sekreter alımı yapılacağı ve her poliklinikte bir tıbbi sekreter istihdam edileceği duyurulmuştu. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, alımların kısa sürede tamamlanacağını duyurdu. Peki, Sağlık Bakanlığı tıbbi sekreter alımı ilanı yayınlandı mı, başvurular ne zaman başlıyor? Tıbbi sekreter alımı başvuru şartları ne? Tıbbi sekreter ne iş yapar? İşte detaylar…

Sağlık Bakanlığı tıbbi sekreter alımı ilanı yayınlandı mı?  Tıbbi sekreter alımı başvuru şartları ne?

Sağlık Bakanlığı daha önce 32 bin tıbbi sekreter alınacağını açıklamıştı. Binlerce aday, ilanın yayınlanmasını beklerken, tıbbi sekreter alımı için açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.

SAĞLIK BAKANLIĞI TIBBİ SEKRETER ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çok yakında aramıza 15 bin 537 tıbbi sekreter arkadaşımız daha katılacak. Bu sayı kısa sürede 32 bine ulaşacak. Her poliklinikte bir tıbbi sekreterimiz olduğunda sağlık sistemimizde bu sayılarla ölçülemeyecek bir değişim olmasını bekliyoruz. Çünkü anahtar sözcük, iletişimi yönetmek” ifadelerine yer verdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI TIBBİ SEKRETER ALIMI İLANI YAYINLANDI MI? 

Sağlık Bakanlığı işçi ve personel alımı ilanları yayımlandı. Önümüzdeki günlerde tıbbi sekreter alımı ilanının yayımlanması bekleniyor.

TIBBİ SEKRETER NE İŞ YAPAR?

Sağlık kuruluşları veya özel muayenehanelerde hastaları kabul etme, kayıtlarını tutma ve genel ofis işleyişini sağlama görevlerinde bulunan kişilere tıbbi sekreter adı verilir.

Haberin Devamı

TIBBİ SEKRETERLİK İÇİN HANGİ BÖLÜM GEREKLİ?

Tıbbi sekreter olmak için Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının iki yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümlerini bitirmek gerekiyor. Ayrıca meslek liselerinin Büro Yönetimi ile Sekreterlik ve Tıbbi Sekreterlik bölümlerinden mezun olan kişiler de bu mesleği yapabiliyor.