Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı illere göre dağılımı!

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuruları başladı! Bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 11 bin 317 sürekli işçi alımı yapılacak. Sağlık Bakanlığı kadro ve meslek dağılım listesi ile başvuru şartlarını açıkladı. Peki, Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı işçi alımı şartları ve esube iskur gov tr başvuru ekranı!

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı illere göre dağılımı!

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alacak. Başvurular başladı! Taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 11 bin 317 sürekli işçi alımı yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

İlanda belirtilen şartların tamamını taşıyan adaylar, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 28 Kasım 2022 – 02 Aralık 2022 tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yaparak başvurularını yapabilecekler.

İŞKUR başvuru ekranı için tıklayın

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI ŞARTLARI

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekiyor:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımak. (Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.)

- Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak,

Haberin Devamı

- Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.

- Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (28/11/1982 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer belgelere son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak.

- Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

- 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

- Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlara ilave olarak, 5188 sayılı Kanun’un 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak.

Haberin Devamı

Kadro ve Meslek Dağılım Listesi için tıklayın

MESLEK, ÖĞRENİM DURUMU VE ÖZEL ŞARTLAR