Gazete Vatan Logo

KPSS 2022/11 tercih kılavuzu yayınlandı! Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı tercihleri nasıl yapılır? Başvuru şartları ve ÖSYM AİS başvuru ekranı!

ÖSYM duyurdu! Sağlık Bakanlığı 31 bin 183 personel alımı için KPSS 2022/11 tercih kılavuzu yayınlandı. Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alınacak. Peki, Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı tercihleri nereden ve nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzu ve başvuru ekranı!

KPSS 2022/11 tercih kılavuzu yayınlandı! Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı tercihleri nasıl yapılır? Başvuru şartları ve ÖSYM AİS başvuru ekranı!

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonları için 31 bin 183 personel alımı yapacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilan için ÖSYM, KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzu’nu yayınladı.

ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 30 Kasım-5 Aralık 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 30 Kasım 2022 tarihinde saat 14.00'te başlayacak; 5 Aralık 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzu’nda kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.”

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzu

SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar tercihlerini, 30 Kasım-5 Aralık 2022 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecekler. İnternetten tercih gönderme işlemleri 5 Aralık 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Adaylar tercihlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapabilecek. Yerleştirme ücreti 30,00 TL’dir. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklar. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak.

Adayların, bu kılavuzda lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 18 Eylül 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Lisans), ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 9 Ekim 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Ön Lisans), ortaöğretim düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 6 Kasım 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Ortaöğretim) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor. Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ KADRO DAĞILIMI




YERLEŞTİRME ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

- Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

- ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Haberin Devamı

- İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı

- Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebilecekler. Yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından ilan edildikten sonra, adayların göreve başlamak üzere başvuruda bulunacakları tarihler, istenen belgeler ve diğer bilgiler https://yhgm.saglik.gov.tr internet sayfasında duyurulacak. ÖSYM tarafından tercihine yerleştirilenlere, Sağlık Bakanlığı tarafından göreve başlama işlemleri için herhangi bir belge gönderilmeyecek.