Gazete Vatan Logo

İçişleri Bakanlığı KPSS’den en az 70 puanla personel alacak! Sınav ilanı yayınlandı! İşte başvuru şartları!

İçişleri Bakanlığı personel alacak! Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, merkez teşkilatında genel idare hizmetleri sınıfında stajyer kontrolör kadrosunda personel istihdam edilecek. Başvurular 12-16 Aralık 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuru yapacak adayların KPSS’den en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Peki, İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İçişleri Bakanlığı stajyer kontrolör alımı başvuru şartları ne? İşte e-Devlet başvuru ekranı!

İçişleri Bakanlığı KPSS’den en az 70 puanla personel alacak! Sınav ilanı yayınlandı! İşte başvuru şartları!

İçişleri Bakanlığı duyurdu! KPSS’den en az 70 puanla personel alımı yapılacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 50 Stajyer Kontrolör kadrosunda personel istihdam edilmek üzere 16-20 Ocak 2023 tarihleri arasında Ankara’da giriş(sözlü) sınav yapılacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular; e-Devlet şifresi ile yapılacak. Başvurular; 12-16 Aralık 2022 tarihleri arasında Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesindeki “Duyurular” bölümünde yayımlanacak olan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alınacak. Başvurular elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat başvurular kabul edilmeyecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI STAJYER KONTROLÖR ALIMI SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre sınava katılma şartları şu şekilde belirtildi:

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

Haberin Devamı

2- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

3- Giriş(sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1988 tarihinden sonra doğanlar),

4- 2021-2022 yıllarına ait Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP(9) puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla ilan edilen kadro sayısının en fazla dört katı aday arasına girmek (sıralamaya giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş(sözlü) sınavına alınır).

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN