Gazete Vatan Logo

İçişleri Bakanlığı duyurdu! AFAD’a personel alınacak! KPSS’den en az 70 puan şartı var! İşte 2023 AFAD personel alımı başvuru şartları!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) personel alacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, AFAD’a KPSS’den en az 70 puanla Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcısı alımı yapılacak. Peki, AFAD personel alımı başvurusu nasıl yapılır? AFAD uzman yardımcılığı başvuru şartları ne? AFAD alımları başladı mı? İşte AFAD memur alımı 2022 şartları ve başvuru ekranı!

İçişleri Bakanlığı duyurdu! AFAD’a personel alınacak! KPSS’den en az 70 puan şartı var! İşte 2023 AFAD personel alımı başvuru şartları!

İçişleri Bakanlığı duyurdu! AFAD personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, KPSS puanı ve yapılacak sözlü sınavla 43 afet ve acil durum yönetimi uzman yardımcısı alınacak.

AFAD PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını, 23 Ocak 2023 saat 10:00 - 30 Ocak 2023 saat 17:00 arasında e-Devlet üzerinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklar.

AFAD UZMAN YARDIMCILIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre adaylarda aranan şartlar şu şekilde:

Genel Şartlar

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

- 2023 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1988 tarihinden sonra doğmuş olmak.)

- Erkek adaylar için giriş sınavı tarihinde askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Haberin Devamı

- Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcısı Giriş Sınavına iki defadan fazla katılmamış olmak.

- Görevin devamlı olarak yapılmasına engel bir sağlık problemi bulunmamak.

- Süresi içerisinde ve usulüne uygun olarak giriş sınavına başvuruda bulunmuş olmak.

- Adaylar KPSS puan türlerine ve öğrenim bölümlerine göre bu ilanda belirtilen kadrolardan sadece birine başvuruda bulunabilirler.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN