Gazete Vatan Logo

İçişleri Bakanlığı 80 personel alacak! İşte başvuru şartları ve sınava başvuru ekranı!

İçişleri Bakanlığı duyurdu! Bakanlığın merkez teşkilatında genel idare hizmetleri sınıfında boş bulunan uzman yardımcısı kadrolarına sınavla personel alınacak. İlan Resmi Gazete ve Bakanlığın sitesinde yayımlandı. Başvurular; 19-23 Aralık 2022 tarihleri arasında online olarak alınacak. Peki, İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte İçişleri Bakanlığı uzman yardımcısı alımı başvuru şartları!

İçişleri Bakanlığı 80 personel alacak! İşte başvuru şartları ve sınava başvuru ekranı!

İçişleri Bakanlığı 80 personel alacak! İçişleri Bakanlığı uzman yardımcısı alımı ilanı Resmi Gazete’de ve Bakanlığı sitesi üzerinden yayımlandı.

İlana göre, Bakanlığın merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 80 adet İçişleri Uzman Yardımcısı kadrosunda personel istihdam edilmek üzere 25 Ocak-03 Şubat 2023 tarihleri arasında Ankara’da giriş(sözlü) sınavı yapılacak.

Kadrolara ilişkin talep edilen fakülte/ bölüm ve kontenjanlar şu şekilde:

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular; e-Devlet şifresi ile yapılacak. Başvurular; 19-23 Aralık 2022 tarihleri arasında Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesindeki “Duyurular” bölümünde yayımlanacak olan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alınacak. Başvurular elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat başvurular kabul edilmeyecek. Başvurular 23 Aralık 2022 tarihi saat: 17:30’ da sona ereceği için modül kapanacak olup, başvuru yapmayan adayların belirtilen tarih ve saate kadar “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapmaları “Başvurumu Tamamla” butonuna basmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

İlanda adaylarda aranan şartlar şu şekilde belirtildi:

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

2- Bakanlığımızca talep edilen bölümlerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

3- Giriş(sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1988 tarihinden sonra doğanlar),

4- 2021-2022 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) Bakanlığımızca istenilen puan türlerinden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak,

5- KPSS puanı en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere istenilen bölüm ve puan türlerine göre ilan edilen kadro sayısının en fazla dört katı aday arasına girmek. (sıralamaya giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş(sözlü) sınavına alınır)

Haberin Devamı

6- Adaylar KPSS puan türlerine ve öğrenim bölümlerine göre bu ilanda belirtilen şartları taşımaları kaydıyla en fazla 3 tercihte bulunabilirler.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN