Gazete Vatan Logo

Atatürk Orman Çiftliği ve ÖSYM personel alıyor! İşte başvuru şartları!

Atatürk Orman Çiftliği ve ÖSYM personel alıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara göre, Atatürk Orman Çiftliği işçi, ÖSYM ise, Ölçme ve Yerleştirme Merkezi uzman yardımcısı alacak. Peki, Başvurular nasıl yapılır? Atatürk Orman Çiftliği işçi alımı ve ÖSYM personel alımı başvuru şartları!

Atatürk Orman Çiftliği ve ÖSYM personel alıyor! İşte başvuru şartları!

Atatürk Orman Çiftliği ve ÖSYM personel alımı gerçekleştirecek. İlanlar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Başvurular nasıl yapılır? Atatürk Orman Çiftliği işçi alımı ve ÖSYM personel alımı başvuru şartları!

ÖSYM PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığında (ÖSYM) Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8 inci dereceli kadroya atanmak üzere toplam 6 (altı) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcısı alınacak.

2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda, KPSS puan türlerinden en az birinden asgari 75 puana sahip olma şartı aranıyor. Müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvuru süresi içerisinde 2020 veya 2021 yılı KPSS Lisans puanları esas alınmak suretiyle en yüksek puandan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulacak.

Adaylar, 29 Kasım 2021 tarihine kadar, Başkanlığın (ais.osym.gov.tr) internet adresinde yer alan “Sınav Başvuru Formu” nu doldurarak internet ortamında müracaat edecekler.

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak. Yazılı sınav 25/12/2021 tarihinde Ankara’da yapılacak. Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri; ÖSYM Başkanlığının (ais.osym.gov.tr) internet sayfasında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek. Adaylar sınava giriş belgelerini ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden alacak.

Haberin Devamı

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü'ne işçi kadrosunda eski hükümlü veya terör mağduru gıda işleme işçisi olarak daimi işçi statüsünde çalıştırılmak üzere işçi alınacak. Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) hizmet merkezlerinden veya internet sitesinden 15-19 Kasım 2021 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.

GENEL ŞARTLAR:

- Türk Vatandaşı olmak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak ve son başvuru tarihi itibariyle 31 yaşından gün almamış olmak.

- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak.

Haberin Devamı

- Ön lisans gıda teknoloji alanı mezunu olmak.

- KPSS girmiş olmak.

- B sınıfı ehliyet sahibi olmak.

- Gıda işlemede çalışabilecek, bulaşıcı bir hastalığının olmaması ve görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmamak.

- Hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması.

- Askerlik ile ilişiği bulunmamak. (erkek adaylar için)

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.

- Eski hükümlü ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların; Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadele Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (ğ) bentlerinde yer aldığı şekilde durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

- İki yıl gıda üretimi, paketlemesi vb. alanlarda iş deneyimine sahip olmak. (SGK hizmet dökümü ile belgelemek)

Haberin Devamı

- İşe alınacak işçinin deneme süresi 2 ay olup, deneme süresi içinde başarısız olması halinde iş akdi bildirim süresine gerek olmaksızın tazminatsız feshedilecektir.

 İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN