Gazete Vatan Logo

Adalet Bakanlığı duyurdu! Adli Tıp Kurumu KPSS’den en az 70 puanla personel alacak! İşte başvuru şartları!

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na personel alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, İstanbul, Denizli, Diyarbakır ve Erzurum’da istihdam edilmek üzere, mühendis, kimyager ve biyolog alınacak. Peki, Adli Tıp Kurumu personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Adli Tıp Kurumu personel alımı şartları!

Adalet Bakanlığı duyurdu! Adli Tıp Kurumu KPSS’den en az 70 puanla personel alacak! İşte başvuru şartları!

Adalet Bakanlığı duyurdu! Adli Tıp Kurumu’na personel alıcak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, mühendis, kimyager ve biyolog alınacak. Başvurular 2-15 Ocak 2023 tarihleri arasında online olarak yapılacak.

Adli Tıp Kurumu personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Adli Tıp Kurumu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde başvuru tarih aralığında aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak yapacak. Başvurular 02 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 10:00'da başlayıp, 15 Ocak 2023 Pazar günü saat 23:59 itibarıyla sona erecek. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Adaylar her bir kadro için yalnızca bir başvuru yapabilecekler.

Adli Tıp Kurumu personel alımı şartları!

İlanda adaylarda aranan genel şartlar şu şekilde belirtildi:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Son başvuru günü olan 15 Ocak 2023 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)

Haberin Devamı

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

ç) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

d) 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

e) Kamu haklarından mahrum olmamak,

f) Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak kadro için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI 


İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN