Gazete Vatan Logo

Kamu personel alımı | Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2020: Bakan 2 bin 153 sözleşmeli personel alımı yapılacak (Şartlar nelerdir?)

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 2 bin 153 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Bin 163 mühendis, 11 sağlık teknikeri, 50 teknisyen, 139 tekniker ve 790 veteriner hekim istihdam edilecek. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir? Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2020 başvuru süreci hakkında detaylı bilgiler…

Kamu personel alımı | Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2020: Bakan 2 bin 153 sözleşmeli personel alımı yapılacak (Şartlar nelerdir?)

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bakanlığımıza mühendis, sağlık teknikeri, teknisyen, tekniker, veteriner hekim branşlarında 2 bin 153 personel alımı yapacağız'' dedi. 27 Şubat'ta duyurulan Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı açıklamasından sonra, konu hakkında yapılan araştırmalar da hızlandı. 2 bin 153 personelin kadro dağılımını da açıklayan Bakan Pakdemirli, "Bin 163 mühendis, 11 sağlık teknikeri, 50 teknisyen, 139 tekniker ve 790 veteriner hekim alımı gerçekleştireceğiz’’ dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvurusu için bazı pozisyonlarda en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenim şartı aranacak. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2020 başvuru süreci ne zaman başlayacak? İşte, o konu hakkında bazı detaylar

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Mühendis kadrosu için yükseköğretim kurumlarının ilgili birimlerinden mezun olmak şartı aranırken, sağlık teknikeri için yükseköğretim kurumlarının en az ön lisans düzeyinde eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

50 kişilik teknisyen kadrosu için ise en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenim şartı aranıyor, tekniker kadrosu için ise en az ön lisans mesleki teknik öğrenime sahip olmak gerekiyor.

790 kişinin alınacağı veterinerlik kadrosu için Veteriner Fakültelerinden mezun olanlar başvuruda bulunabilecek.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI DUYURUSU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yapmış olduğu açıklamada Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine toplam 2 bin 153 sözleşmeli personel alımı daha yapılacağını söyledi. Alım yapılacak olan kadronun bin 163'ü mühendis, 11'i sağlık teknikeri, 50'si teknisyen, 139'u tekniker ve 790'ı veterinerlerden oluşacak. İşte, Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı sürecine dair detaylı bilgiler

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 2 bin 153 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu.

2 bin 153 personelin kadro dağılımını da açıklayan Bakan Pakdemirli, "Bin 163 mühendis, 11 sağlık teknikeri, 50 teknisyen, 139 tekniker ve 790 veteriner hekim alımı gerçekleştireceğiz’’ dedi.

Mühendis kadrosu için yükseköğretim kurumlarının ilgili birimlerinden mezun olmak şartı aranırken, sağlık teknikeri için yükseköğretim kurumlarının en az ön lisans düzeyinde eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. 50 kişilik teknisyen kadrosu için en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenim şartı aranırken, tekniker kadrosu için ise en az ön lisans mesleki teknik öğrenime sahip olmak gerekiyor. Veteriner Fakültelerinden mezun olanlar ise 790 kişinin alınacağı veterinerlik kadrosu için başvuruda bulunabilecek.

Haberin Devamı