Gazete Vatan Logo

İŞKUR üniversite öğrencilerine iş imkanı 2020! İŞKUR üniversite öğrencileri için yaz işi başvurusu ve şartları

İŞKUR üniversite öğrencilerinin ilk kez sigortalı olacağı öğrenci çalışan seferberliği için başvurular başlıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde ilk kez geçen yıl uygulanan Sosyal Çalışma Programı bu yıl da devam ediyor. Sosyal Çalışma Programı ile öğrencilerin hem sosyalleşmesi hem de para kazanması sağlanacak. Peki, İŞKUR üniversite öğrencileri için yaz işi başvurusu nasıl yapılır? İŞKUR Sosyal Çalışma Programı başvuru şartları ne? İşte İŞKUR'dan üniversite öğrencilerine iş imkanı sağlayan Sosyal Çalışma Programı'nın detayları...

İŞKUR üniversite öğrencilerine iş imkanı 2020! İŞKUR üniversite öğrencileri için yaz işi başvurusu ve şartları

Üniversitelileri iş hayatına hazırlamak için başlatılan Sosyal Çalışma Programlarına (SÇP) başvurular bu yıl da devam edecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde ilk kez geçen yıl uygulanan Sosyal Çalışma Programı internette merak ediliyor. Peki, İŞKUR üniversite öğrencileri için yaz işi başvurusu nasıl yapılır? İŞKUR Sosyal Çalışma Programı başvurusu ve şartları!

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular İŞKUR’un internet sitesi üzerinden kabul edilecek.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

ÖĞRENCİLER NE KADAR ALACAK?

Sosyal Çalışma Programları ile üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ve onlara çalışma disiplini kazandırmak amaçlanıyor. Sosyal Çalışma Programları için başvurular bu yıl da açılacak. Öğrenciler programa katıldıkları her bir gün için 67,36 TL almaya hak kazanacak. Ayrıca katılımcıların çalıştıkları süre kadar emekliliklerine etki edecek sigortaları da karşılanacak.

ÖĞRENCİLER SİGORTALI OLACAK MI?

Bu program sayesinde üniversite öğrencilerinin yaz tatillerini, sosyal sorumluluk bilinçlerini artırıp verimli bir şekilde değerlendirmeleri amaçlanıyor. Ayrıca katılımcıların çalıştıkları süre kadar emekliliklerine etki edecek sigortaları da karşılanacak. Üniversite öğrencileri hem cep harçlıklarını çıkaracak hem de emekliliklerine sayılacak sigortalılıkları yapılacak.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERİN ÇALIŞMA SÜRESİ KAÇ GÜN OLACAK?

Sosyal Çalışma Programlarına (SÇP) temmuz, ağustos ve eylülde, 3 ay süreyle düzenlenecek. Program süresinin öğrencilerin tatil süresince kendilerine zaman ayırabilmeleri maksadıyla haftada 3 gün ile sınırlandırıldı. SÇP ile öğrencilerin toplumsal faydanın yüksek olduğu hizmetlere katılarak iş tecrübesi edinecek. Bakanlık, program ile üniversite öğrencisi gençleri iş hayatına girişlerinde en az teknik beceriler kadar önemli olan takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra iş hayatına girişlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMINA KATILIMCILAR NASIL SEÇİLECEK?

Katılımcılar kura/liste/noter kurası ile belirlenir. Başvuru yapılan programlar arasında kontenjanına göre başvuru sayısı az olan programa yerleştirme yapılır.

İZİN HAKKI VAR MI?

Katılımcıların programa devam zorunlulukları var. Ancak yüklenicinin onayı olması kaydıyla 5 güne kadar mazeret göstererek programa katılmama hakları bulunuyor. Katılımcılara bu günler için herhangi bir ödeme yapılmaz.

ÖĞRENCİLER HANGİ ALANLARDA ÇALIŞACAK?

Programlardan bu yaz döneminde en fazla 39, öğrencilik hayatı boyunca ise toplamda 90 gün faydalanılabilecek. Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında Sosyal Çalışma Programları düzenlenecek.