Gazete Vatan Logo

GTHB personel alımı 2020’de olacak mı? Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı 2020 başvuruları ne zaman?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı hakkında yapılan araştırmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Adaylar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) tarafından verilecek atama müjdesini 32 aydır bekliyor. GTHB personel alımları ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli bir açıklama yaptı. Bakan AA editör masasında gerçekleştirdiği söyleşi de 2020 personel alımına ilişkin yöneltilen soruları cevaplandırdı. İşte 2020 GTHB personel alımı hakkında merak edilenler…

GTHB personel alımı 2020’de olacak mı? Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı 2020 başvuruları ne zaman?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı gelişmeleri dört gözle bekleniyor. GTHB ataması bekleyen gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri ve Veterinerler 32 aydır atama bekliyor. Bakan Pakdemirli, AA Editörleri tarafından sorulan personel alımı sorularına cevap verdi.

GTHB PERSONEL ALIMI 2020’DE OLACAK MI

AA editör masasının konuğu olan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli 2020 yılı için personel alım sorularına cevap verdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli, GTHB atama bekleyenler için üzücü haberi verdi. Kısa vadede personel alımı müjdesi olmadığını belirtti:

“İhtiyaç oldukça alıyoruz, Orman Genel Müdürlüğü 5 bin personel alımı için ilana çıktı, kısa süre içinde sonuçlar da ilan edilecek. Çok şeffaf bir şekilde uygulama ve sözlü sınavı da yaptık. İlgili Bakanlıklarla görüşüyoruz. Kısa vadede personel alınıma dair müjdemiz yok.” şeklinde oldu.

Geçtiğimiz aylarda katıldığı bir televizyon programında yaptığı bir konuşmada ise, ‘’Kendini devlet memuriyetine adamış arkadaşları hepsini istihdam edelim ama bütçe imkanlarına bakmak lazım. Ben hayatım boyunca devletten maaş almamış bir adamım. Devleti de sadece tek bir istihdam kapısı olarak görmemek lazım. 4 ilde 100 bin hibe veriyoruz gençlere. Müteşebbise de ihtiyacımız var. Türkiye'yi kalkındıracak olanlar müteşebbisler.” İfadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

OGM 5BİN PERSONEL ALIMI İÇİN İLANA ÇIKTI

AA editör masasının konuğu olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli Orman Genel Müdürlüğü 5 bin personel alımı için ilana çıktı, kısa süre içinde sonuçlar da ilan edilecek. Çok şeffaf bir şekilde uygulama ve sözlü sınavı da yaptık şeklinde açıklamalarda bulundu.