Gazete Vatan Logo

Emekli sandığı maaş farkları ne zaman yatacak? Memur emeklisi maaş farkı yattı mı, ne zaman hesaplara ödenecek? Tarih belli oldu!

Zam farkı için beklenen tarih açıklandı. Memur emeklisi, dul ve yetimler temmuz zammı ile enflasyon farkından oluşan zam farkının ödeneceği tarih belli oldu. Peki, Emekli sandığı maaş farkları ne zaman yatacak? Memur emeklisi maaş farkı yattı mı, ne zaman hesaplara ödenecek?

Emekli sandığı maaş farkları ne zaman yatacak? Memur emeklisi maaş farkı yattı mı, ne zaman hesaplara ödenecek? Tarih belli oldu!

Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 385 bin 799 kişi 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarlarının ne zaman yatacağını sorguluyordu. Farklar banka ve PTT şubelerindeki hesaplara gönderildi. Peki, emekli sandığı maaş farkları ne zaman ödenecek, memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak? İşte memur emekli maaş farkları ödeme tarihi…

Emekli sandığı maaş farkları ne zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Emekli Sandığı kapsamında oluşan maaş farkı ödeme tutarlarının 28 Temmuz'da ödeneceğini duyurdu.

Emekli sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2022 yılı Temmuz ayı zam farklarının ödemesi 28 Temmuz'da yapılacak.

Emekli Sandığı kapsamında oluşan maaş fark tutarları 28 Temmuz'da ödenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2.385.799 kişinin 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 28 Temmuz 2022 tarihinde ödenecektir.

Haberin Devamı