Gazete Vatan Logo

E devlet çöktü mü, neden girilemiyor? Emeklilik hesabı için çalışma hayatım E-Devlet prim gün sayısı nasıl öğrenilir, e devlet çalışma hayatım nasıl görüntülenir?

E-Devlet çöktü mü, çalışma hayatım E-Devlet prim gün sayısı hesaplama neden açılmıyor? Sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı. Erdoğan, düzenleme kapsamında herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacağını belirterek "Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor" dedi. Erdoğan, çalışmaya devam edenlere sigorta prim teşviki verileceğini açıkladı. İşverenlere destek için kredi imkanı sağlanacak. Peki, E devlet çalışma hayatıma neden girilemiyor, emeklilik hesabı için çalışma hayatım E-Devlet prim gün sayısı nasıl öğrenilir, e devlet çalışma hayatım nasıl görüntülenir?

E devlet çöktü mü, neden girilemiyor? Emeklilik hesabı için çalışma hayatım E-Devlet prim gün sayısı nasıl öğrenilir, e devlet çalışma hayatım nasıl görüntülenir?

Emeklilik hesaplaması için e-Devlet hizmet dökümüne yoğun talep var. EYT düzenlemesine yönelik ayrıntıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından “E devlet çöktü mü, neden girilemiyor?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.

E DEVLET ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN GİRİLMİYOR?

giris.turkiye.gov.tr adresine girenler "Bu sayfa çalışmıyor" uyarısıyla karşı karşıya kalıyor. e-Devlet uygulamasına giriş yapmak isteyen vatandaşlar giriş yapamamasına ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

Yoğun talebe bağlı olarak, e-Devlet giriş sırasında zaman zaman erişim problemi yaşanabilmektedir.

E-DEVLET PRİM GÜN SAYISI HESAPLAMA

e-Devlet üzerinden 'Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim?' sorgulaması yapılabiliyor. Hesaplamanın yapılabilmesi için istenen bilgiler doldurulur. Hesaplamalar kullanıcı tarafından girilen veriler üzerinden yapılmaktadır.

Sorgulama yapmak için öncelikle T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmalı, ardından sistemin sizden istediği bilgileri doğru şekilde yazmalısınız.

Haberin Devamı

4A

4A SGK emeklisi vatandaşlar, emekli maaşlarını hesaplarken aşağıdaki bağlantıya tıklaması gerekiyor. Karşınıza çıkan adreste, “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” bilgilerini girip sorgulamayı tamamlayabilirsiniz. Çalıştığınız yıllara göre yatırdığınız primler hesaplanıyor ve emekli maaşınız ortaya çıkıyor.

4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA ROBOTU

4B

4B Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar, SGK üzerinden emekli olduğunda ne kadar maaş alabileceğini öğreniyor. Hizmet tutarı sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama bağlantısına tıklayabilirsiniz. Karşınıza çıkan bağlantıda T.C. Kimlik numaranızı girmeniz, sonrasında da tarım veya esnaf sigortalısı olup olmadığınızı öğrenmeniz gerekmektedir.

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA ROBOTU

4C

4C emeklisi olan vatandaşlar SGK üzerinden veya E-Devlet kapısından sisteme giriş yaparak maaş tutarını öğrenebiliyor. Açılan ekranda, Doğum Tarihi, Cinsiyet, Sigorta Başlangıç ve Bitiş tarihi gibi bilgileri girmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA ROBOTU