Gazete Vatan Logo

Çıraklık sigortasında kritik 'prim' detayı!

EYT düzenlemesinden faydalanacak binlerce vatandaş için heyecanlı geri sayım başladı. Emekli olabilmek için Staj ve çıraklık sigortasının kapsama dahil olmasını bekleyenler ise gelişmeleri yakından takip ediyor. Çıraklık sigortasında dikkat çeken detayı açıkladı. Staj ve çıraklık sigortası EYT'de başlangıç olarak hesaplanacak mı? İşte detaylar...

Çıraklık sigortasında kritik 'prim' detayı!

EYT düzenlemesinde son viraja girilirken yeni yasadan kimlerin faydalanacağı merak ediliyor. EYT'de en çok araştırılan konular arasında staj ve çıraklık sigortası yer alıyor. 

SİGORTA BAŞLANGICI SAYILMIYOR

Çıraklık sigortasında sözleşme yapılan işyeri sigorta kaydımı yapabilir mi? sorusunun cevabını birçok kişi merak ediyor. Posta Gazetesi'nden Ekrem Sarısu'nun yazısına göre;  Çırak sigortasında kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına (malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına) prim ödenmediğinden emeklilik açından sigorta başlangıcı sayılmıyor. Çırak sigortasının sigorta başlangıcı sayılabilmesi için bir yasa çıkartılarak çıraklık dönemi için borçlanma hakkı verilmesi lazım. Bu konuda sözleşme yapılan işyerinin yapabileceği bir iş veya işlem yok.

BAKAN BİLGİN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada çalışmanın devam ettiğini ve EYT’nin Ocak ayından sonra uygulamaya alınacağına dikkat çekmişti. Staj ve çıraklık sigortası hakkında çok merak edilen soruya yanıt veren Bakan Bilgin “ Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı