Gazete Vatan Logo

Sözleşmelilere kadro var mı? İşçilere ve taşeronlara kadro gelecek mi? Kardo müjdesi geldi!

Sözleşmelilere, geçici işçilere, taşerona ve belediye şirket işçilerine kadro geliyor! Müjdeyi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu verdi. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Akbaşoğlu, kadro çalışmasının Meclis’e geleceğini duyurdu ve mağduriyetin giderileceğinin müjdesini verdi. Peki, Sözleşmelilere kadro var mı? İşçilere ve taşeronlara kadro gelecek mi? Belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi? İşte detaylar…

Sözleşmelilere kadro var mı? İşçilere ve taşeronlara kadro gelecek mi? Kardo müjdesi geldi!

1 milyona yakın taşeron işçileri ilgilendiriyor! Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı Sözleşmelilere, geçici işçilere, taşeron işçilerin durumu Meclis’e geliyor. Açıklamayı, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu katıldığı bir televizyon programında yaptı. Kadro çalışması ile ilgili müjdeyi veren Muhammet Emin Akbaşoğlu sözleşmeli ve taşeron işçilerin mağduriyetlerinin giderileceğini duyurdu.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO VAR MI?

Sözleşmeli personellere kadro konusunda Beyaz TV’de soruları yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu 1 Ekim tarihinde meclisin açılması ile birlikte sözleşmeli personellere kadro konusunun hemen meclise gönderileceğini ve ivedilikle bu konunun çözüme kavuşturulacağını söyledi. Akbaşoğlu açıklamasında kadro verilmesi ile birlikte sözleşmeli personeller konusunun çözüleceğini ve personellerin memnun olacağını söyledi.

İŞÇİLERE VE TAŞERONLARA KADRO GELECEK Mİ?

Konuşmasında geçici işçiler konusuna da değinen Akbaşoğlu, sözleşmelilere kadro konusundan sonra bu konunun gündeme geleceğini söyledi. Akbaşoğlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Geçici işçiler var. Geçici işçilerle ilgili 9-10 ay çalışan işçilerimizi inşallah sürekli işçi haline getirecek bir çalışmanın içerisindeyiz. Aynı zamanda 1 milyona yakın taşeronun kadroya geçirilmesi meselesi vardı. 90 bine yakın bu statüler dışında kaldığı için onların kapsama alanı içine alınma imkanı olmamıştı. Şimdi onlarla ilgili de bir çalışma söz konusu. Biz bütün kesimlerin problemlerini biz aştık."