Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli personel ile ilgili flaş kadro açıklaması

Memur ve emeklilerin beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi tamamladı. Düzenlemenin uygulamaya geçmesi ile memur ve emekli maaşlarında artış görülecek. Ayrıca emekli ikramiyeleri de yükselecek. Uzun süredir gündemde olan konunun netlik kazanmasının ardından, kamuda çalışan sözleşmeli personel kadro meselesinin de çözüme kavuşmasını bekliyor. Kamuda kadro meselesinin çözümüne ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada, sözleşmeli personelin kadroya alınması ile ilgili bakanlık tarafından komisyon kurulacağı duyuruldu.

Sözleşmeli personel ile ilgili flaş kadro açıklaması

Kadro bekleyen sözleşmeli personele güzel haber! Kadro için harekete geçiliyor. Komisyon kurulacak. Memur-Sen'den konu ile ilgili açıklama geldi. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Memur-Sen Trabzon İl Divan Toplantısında sendikalarımızın/teşkilatlarımızın lider kadroları ile bir araya geldik.

Ek Gösterge düzenlemesinde gelinen aşamada memnuniyet üreten yerleri ve iyileştirmeye açık alanları konuştuk.

Toplantı için İl Temsilciliğimizi tebrik ediyorum. İstiyoruz ki kamuda istihdam tipleşsin mevzuat tekleşsin. Aynı işi yapanlara farklı bakılmasın,aralarında özlük farkı olmasın.Çalışma barışı sağlansın,çalışanların iş huzuru da iç huzuru da sağlansın. Gayretimiz sürüyor.Bu sorunu da kararımız gereği Bakanlıkla birlikte çözeceğiz.

Sözleşmeli çalışan kamu görevlileri Memur-Sen’in bu konudaki gayretini görüyor,getirdiğimiz noktada hakkımızı teslim,sonuca ulaştırmak için verdiğimiz mücadeleyi ise takdir ediyorlar.
4/C’den 4 /B’ye geçenler dahil olmak üzere süreli,süresiz tüm sözleşmeliler gündemimizdedir.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİLER BAŞAT GÜNDEMİMİZDİR

Yıllardır verdiğimiz mücadele, Sözleşmeliler Şurası ile ortaya koyduğumuz fotoğraf ve 6.Dönem Toplu Sözleşme kararımız gereği #sözleşmeliyekadro talebimizde komisyonun kurulması için Bakanlık  Ek gösterge çalışmasının tamamlanmasını bekliyor.