Gazete Vatan Logo

Refah payı nedir? Refah payı kimlere verilecek? Refah payı ne kadar olur? Asgari ücretli, memur, işçi ve emekli refah payı alacak mı?

Yıl sonuna yaklaşılırken hükümetin gündeminde başta asgari ücret olmak üzere, memur, emekli ve işçilerin maaşlarına yapılacak ek zammın yanında uygulanacak refah payı bulunuyor. Kabine toplantısının masasında yer alması beklenen refah payı ile rahat bir nefes alması sağlanacak. Çalışanlar uygulanacak refah payı ile kur, fiyat vb. dalgalanmalardan korunmuş olacak. Peki, Refah payı nedir? Refah payı kimlere verilecek? Refah payı ne kadar olur? Asgari ücretli, memur, işçi ve emekli refah payı alacak mı? İşte detaylar…

Refah payı nedir? Refah payı kimlere verilecek? Refah payı ne kadar olur? Asgari ücretli, memur, işçi ve emekli refah payı alacak mı?

2023 yılına az bir süre kala hükümetin gündeminde çalışanların maaşlarına yapılacak zam ve asgari ücret görüşmeleri olacak. Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına başlayacak. Yapılan çalışmalarda hükümetin önceliği çalışanın ve emeklinin enflasyona ezdirilmemesi, kur ve fiyat dalgalanmalarından korunması olacak. Şimdiden yapılacak zamlara ek, refah payı da sıkça dillendiriliyor. Kabine toplantısında da gündeme gelmesi beklenen refah payı ile ilgili bilgiler sıklıkla araştırılıyor.

Refah payı nedir?

Refah payı, memur, işçi ve emekliler aldıkları maaşlarından enflasyon oranı düşüldükten sonra, yapılan artıştan hesaplanarak ödenen miktardır.

Neden refah payı veriliyor?

Refah payı çalışanların enflasyondan korunmasını sağlayan bir uygulamadır. Genel anlamda refah payı, çalışanların enflasyon oranında zam almalarına rağmen olası kur, fiyat gibi dalgalanmalardan korunup, mağdur olmamaları için hayata geçirilmiş bir uygulama olarak biliniyor.

Refah payı kimlere verilecek?

Refah payının memur, işçi ve emekli ile asgari ücretli çalışanlara uygulanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Refah payı nasıl hesaplanacak, maaşlara etkisi ne olacak?

Temmuz ayında ücret artışları değerlendirilirken, kamu çalışanlarına enflasyon farkının üzerine sosyal denge ve refah payı da eklenerek değerlendirilmişti. 2023 ücret zammına refah payı eklenmesi durumunda vatandaşlar, kur, fiyat vb. dalgalanmalardan korunmuş olacak.