Gazete Vatan Logo

Genel Sağlık Sigortası borcu ödemelerinde son tarih 31 Aralık

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürü Bilal Canbolat, Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşların en son 31 Aralıka kadar ödeme yapmaları için çağrıda bulunarak Vatandaşlarımızın son ödeme tarihini unutmamalarını ve mağduriyet yaşamamak için bu tarihe kadar olan gecikmiş borçları ödemelerini, ayrıca sağlıktan faydalanabilmeleri için 1 Mayıs tarihinden beri olan borçlarını da düzenli olarak ödemelerini tavsiye ediyoruz dedi.

Genel Sağlık Sigortası borcu ödemelerinde son tarih 31 Aralık

 

SGK Adana İl Müdürlüğü görevlileri, 10-16 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında işveren, sigortalı, emekli ve hak sahiplerini ziyaret ederek sosyal güvenlik sistemini anlattı. Faaliyetler hakkında bilgi veren İl Müdürü Bilal Canbolat, Ziyaretlerimizde, 14 Haziranda yürürlüğe giren 7326 SGK prim borçlarının yapılandırılması kanunu çalışmaları kapsamında yine kurumumuza borcu olan gerçek ve tüzel kişileri bizzat ziyaret ederek yapılandırmanın avantajlarını anlattık. 30 Eylül itibarıyla 20 bin 997 paydaşımız yapılandırma başvurusu yaptı. 4/1-a, b, c kapsamında toplam prim alacağımızın yüzde 98lik kısmı gerek peşin, gerekse taksitler halinde yapılandırıldı. Bu yapılandırmadan da yüzde 3 tahsilat yapıldı. Peşin yapılandırmaların ve ilk taksit ödemelerinin son günü 30 Kasım dedi.

31 ARALIK'A KADAR SÜRE VERİLDİ

1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası kapsamında kentte bulunan vatandaşların borçlarının tamamının kanun gereği otomatik olarak yapılandırıldığını kaydeden Canbolat, Bu yapılandırılan borçtan yüzde 21 oranında tahsilat yapıldı. Kalan yüzde 79 oranındaki prim alacağı için 31 Aralık tarihine kadar süre verildi. Bu borçların ödenmemesi halinde, faiz ve gecikme zamları borçlarına otomatik olarak yeniden ilave olacak. Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşlarımızın son ödeme tarihini unutmamalarını ve mağduriyet yaşamamak için bu tarihe kadar olan gecikmiş borçları ödemelerini, ayrıca sağlıktan faydalanabilmeleri için 1 Mayıs tarihinden beri olan borçlarını da düzenli olarak ödemelerini tavsiye ediyoruz diye konuştu.

Haberin Devamı