Gazete Vatan Logo

Asgari ücret zammı olacak mı? Asgari ücrete temmuz zammı (ek zam) gelecek mi, ne zaman? Asgari ücret ara zam açıklaması!

Asgari ücrete zam var mı, asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücrete ikinci zam ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Asgari ücret alan vatandaşlar hükümet kanadından gelen haberlere yoğun ilgi gösteriyor. Peki, Asgari ücret zammı olacak mı, ne zaman, Temmuz’da asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Asgari ücret 2022 temmuz zammı açıklaması!

Asgari ücret zammı olacak mı? Asgari ücrete temmuz zammı (ek zam) gelecek mi, ne zaman? Asgari ücret ara zam açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında "Gençlerimize, gerek kadınlarımıza, esnafımıza başta devlet bankaları olmak üzere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda bu çerçevede yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri kamu çalışanı, memur ve emekliye olduğu gibi asgari ücrete de temmuz ayında zam yapılacağı şeklinde yorumlanırken, “Asgari ücret zammı olacak mı?” sorusuna yanıt aranamaya başlandı.

Asgari ücret zammı olacak mı?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Asgari ücretin dar gelirli vatandaşımızı ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir" ifadesini kullanırken AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu da "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" açıklamasında bulunmuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan ülkenin ekonomik gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında "İstihdamı destekleyerek, sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek, çalışan ve üreten herkesin yanında yer alarak enflasyondan kaynaklanan refah kaybını adım adım telafi edecek tedbirleri hayata geçireceğiz. İşçisiyle, işvereniyle, esnafıyla, çiftçisiyle, memuruyla, emeklisiyle her kesimin sıkıntılarına çare olacak paketler hazırlıyor, uygulamaya koyuyoruz. Gerek gençlerimize, gerek kadınlarımıza, esnafımıza başta devlet bankaları olmak üzere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda bu çerçevede yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.