Gazete Vatan Logo

Asgari ücret toplantısı ne zaman? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı hangi tarihte? Asgari ücret bayramdan önce belli olur mu?

Milyonların gözü asgari ücret açıklamalarına çevrildi. Enflasyon nedeniyle asgari ücrette değişiklik yapılması gelmişti. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Asgari ücret artışı yapılırken bakanlığımız özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir.” açıklamasında bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haziran ayı sonunda asgari ücretin netlik kazanacağını belirtti. Peki, Asgari ücret toplantısı ne zaman? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı hangi tarihte? Asgari ücret bayramdan önce belli olur mu? İşte detaylar…

Asgari ücret toplantısı ne zaman? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı hangi tarihte? Asgari ücret bayramdan önce belli olur mu?

Asgari ücrete zam geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı için Temmuz ayı öncesini işaret ederek Asgari Ücret Tesipt Komisyonu’nun toplanacağını duyurdu. Peki, Asgari ücret toplantısı ne zaman? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı hangi tarihte? Asgari ücret bayramdan önce belli olur mu? İşte detaylar…

ASGARİ ÜCRET BAYRAMDAN ÖNCE BELLİ OLUR MU?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim" bilgisini paylaşarak, "Çalışma Bakanım, Asgari Ücret Tespit Komisyonuyla bir araya gelecekler ve bu çalışmayı da bu hafta sonuna varmadan inşallah bitirecekler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Asgari ücret artışı yapılırken bakanlığımız özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. Böylece yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına da meydan verilmeyecektir. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi işçilerimizle emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz.

Haberin Devamı

Kamu çalışanlarına ve emeklilerimize enflasyon farklarını zaten vereceğiz. Bu düzenlemenin kamu çalışanları ve emekçileri yanında 13,7 milyon emeklimizin tamamını kapsadığının altını özellikle çizmek istiyorum.

Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir.”

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla 29 Haziran Çarşamba günü toplanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ'i ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) 29 Haziran Çarşamba günü toplantıya davet etti.

Haberin Devamı

İşçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artış için toplanacak.