Gazete Vatan Logo

Asgari ücretin 2023 toplantısı! Asgari ücret ne kadar olacak? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak? Son dakika açıklamaları!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı bugün gerçekleşiyor. Bakan Bilgin toplantı öncesi asgari ücret ile ilgili açıklama geldi. Bakan Bilgin, "Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz" dedi. Bugün yapılacak toplantıda asgari ücret maaş zammı için teklifler belirginleşecek. Peki, Asgari ücret ne kadar olacak? İşte Asgari ücret 2023 toplantıları…

Asgari ücretin 2023 toplantısı! Asgari ücret ne kadar olacak? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak? Son dakika açıklamaları!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2.toplantı bugün yapılacak. Bakan Bilgin "Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz" dedi. Peki, Asgari ücret ne kadar olacak? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret son dakika açıklamaları…

Asgari ücret 2023 zammı son dakika gelişmeleri!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den dikkat çeken bir asgari ücret mesajı geldi. Bakan Bilgin, "Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz" dedi.

Bakan Bilgin, "Bu hafta asgari ücretle ilgili önemli bir toplantı yapıyoruz. Toplantı bittikten sonra bir değerlendirme yaparak kamuoyu ile paylaşacağız." diye konuştu.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Merkez Bankası Kasım Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre enflasyonun yıllık yüzde 68,06 oranında gerçekleşmesi tahmin ediliyor.

Bu rakama göre yıllık net asgari ücret hesabı yapıldığında 7.148 TL rakamı ortaya çıkıyor. Asgari ücret 2023 enflasyonun üzerinde bir refah payı ile belirlenecek.

Haberin Devamı

2017 yılından beri asgari ücret her yıl enflasyonun üzerinde gerçekleşti. Bu referansla ve Merkez Bankası'nın Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre 2023 asgari ücret tahmini yaparsak asgari ücret ocak zammının %46,96 oranında olursa net asgari ücret tahmini 8.083,50 TL olacak.

TÜRK-İŞ üyesi sendika başkanları ise 8.250 liranın başlangıç rakamı olması gerektiğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında başlatılan araştırma sonuçları açıklandı. Açıklamada, ''İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7.845 lira oldu'' denildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'de kamuoyunda ortalama beklentinin 8 bin üzerinde olduğunu ifade etti.

Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak?

3. toplantı sonrası veya 26 Aralık 2022'de yapılacak Kabine Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan'ın asgari ücret rakamını duyurması bekleniyor.

Haberin Devamı