Gazete Vatan Logo

Asgari ücret saat kaçta açıklanacak, Cumhurbaşkanı’nın asgari ücrete zam açıklaması ne zaman, saat kaçta? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı belli oluyor. ‘Asgari ücrete zam olacak mı?’ tartışmaları bir kenara bırakıldı ve bugün asgari ücreti ek zam oranı açıklanacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 29 Haziran Çarşamba günü ilk toplantısını gerçekleşti, toplantıya dün de devam eden komisyon bugün son kez toplanıp asgari ücreti açıklayacak. Peki, asgari ücret saat kaçta açıklanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücret açıklamasını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Asgari ücret saat kaçta açıklanacak, Cumhurbaşkanı’nın asgari ücrete zam açıklaması ne zaman, saat kaçta? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret açıklamaları yakından takip edilirken, bugün son kez bir araya gelen komisyon nihayi kararını açıklayacak. Hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu üç gündür toplantı halinde, yeni ücret mutabık kalamaya çalışıyor. Asgari ücret tartışmaları devam ederken, Resmi Gazete’de asgari ücretin yürürlüğe girme tarihiyle ilgili ifadelerde değişikliğe gidildi. Asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

YENİ ASGARİ ÜCRET SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 16.00'da Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde asgari ücrete ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinde Türk-İş yeni asgari ücretin net 6 bin 391 TL’nin altında kalmamasını istedi. İşveren tarafını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ise işletmelerin içerinde bulunduğu koşulların da göz önünde bulundurularak dengeli bir artış yapılmasını talep etti.

Diğer yandan mevzuat gereği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aldığı zam kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın başında uygulamaya giriyor. Yeni asgari ücret rakamının bugün açıklanması halinde, artışın 1 Temmuz itibarıyla geçerli olabilmesi için yönetmelik değişikliğine gidildi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberin Devamı

Yönetmelikte asgari ücretin yürürlüğe girme tarihiyle ilgili ifadeler, "Asgari ücret başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer" şeklinde değiştirildi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Şu an asgari ücret brüt 5004 TL. Bu tutardan 700,56 TL SGK primi işçi payı, 50,04 TL de işsizlik sigortası primi işçi payı olmak üzere toplam 750,60 TL kesiliyor. İşveren ayrıca 775,62 TL SGK primi, 100,08 TL işsizlik sigortası primi olmak üzere 875,70 TL prim ödüyor. Böylece asgari ücretin işverene maliyeti 5.879,70 liraya ulaşıyor.

Brüt asgari ücrete yüzde 20 oranında zam yapıldığında asgari ücret brüt 6004,80 lira, net 5104,08 liraya çıkacak. Yüzde 25 artışla asgari ücret brüt 6.255 lira, net 5316,75 lira, yüzde 30 artışla brüt 6505,40 lira, net 5742,09 lira, yüzde 35 artışla da brüt 6755.40 lira, net 5742.09 liraya yükselecek.

Haberin Devamı