Gazete Vatan Logo

Asgari ücret ilk toplantı ne zaman? Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? İlk toplantı tarihi belli oldu!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak, ilk toplantı ne zaman? Asgari ücretin belli olacağı komisyonun toplanma tarihleri belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve sendika temsilcilerin bir araya geleceği Asgari ücret toplantısı ile asgari ücret zammı netlik kazanacak., asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak? İşte, 2023 asgari ücret toplantı tarihleri…

Asgari ücret ilk toplantı ne zaman? Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? İlk toplantı tarihi belli oldu!

Asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. 2023 asgari ücret toplantısı aralık ayının ilk haftasında gerçekleşecek. Toplantı tarihleri, TİSK, TÜRK-İŞ ve bakanlık kanadından katılacak temsilciler tarafından belirlendi. Peki, asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak?

Asgari ücret toplantısı ne zaman?

Sendika düzeyindeki İlk toplantı 7 Aralık'ta, ikinci toplantı 14 Aralık'ta yapılacak.

Asgari ücret zammının ise aralığın sonunda açıklanması bekleniyor.

Yeni asgari ücret nasıl belirlenecek?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.