Gazete Vatan Logo

Sanal alemde miras dönemi!

Sanal hesaplarınızı vasiyet edebilirsiniz.

Sanal alemde en çok ilgi duyulan ve vakit geçirilen yerler Facebook, Twitter gibi sosyal medyalar. Şimdi ise merak edilen şey ise ölümle birlikte, bu sanal alemde bırakılan verilerin akıbeti oldu. Vasiyet edilen bilgilerin paylaşımı gibi bazı çözümler bu konuda çözüm olarak görüldü ama!

Dünya çapında yaygınlaşan internet kullanımı ile birlikte sosyal ağlar insanların yaşamının bir parçası haline geldi. Dünya genelinde her beş kişiden biri, yani yaklaşık bir buçuk milyar kişi sosyal paylaşım sitelerinden birini mutlaka kullanıyor.

Sanal alemde nüfus artışı büyük bir hızla devam ediyor. Ayrıca dev bir bilgi dağı da oluşuyor. Peki, bir kişi öldüğünde, sanal alemdeki hesapları ve bilgileri ne olacak?

Bu duruma çözümler aranıyor ve çözümlerden biri, bir çeşit vasiyet yöntemi oldu. Dev arama motoru da, geliştirdiği uygulamayla, kullanıcıların ölümü halinde yapılacakları planlıyor, gizlilik taşıyan ve görülmesi istenmeyen hesapları siliyor. Kullanıcı ölümünden sonra mesaj gitmesini istediği kişileri ve paylaşmak istediği bilgileri kendisi seçebiliyor.

Bazı siteler dijital miras konusunda şifreleri mirasçılara verirken bir bölümü ise bilgiler kişiseldir düşüncesinde ve erişim izni verilmemesi görüşünde.



KAYNAK : Teknolojioku.com - İşte 2013''ün en son çıkan en ilginç icatları

Haberin Devamı