Gazete Vatan Logo

Rotayı 'Tik Tok' belirliyor! Tatiller mutsuz bitiyor

Artık alışverişleri genelde internetten yapıyoruz. Bu bize hem fiyatta hem üşengeçlikte önemli avantajlar sağlıyor. Durum böyle olunca (Ve ürün incelemeleri denen faaliyet ülkemizde ‘lütfen al gülüm, hayır sen ver gülüm’ şeklinde ilerlediği için) satın alma kararlarımızı da genelde çevrimiçi yorumlar belirliyor.

Rotayı 'Tik Tok' belirliyor! Tatiller mutsuz bitiyor

Ürünün çok iyi paketlendiğini ve onu çeyizi için aldığını söyleyen milyonlarca yorum içinden doğru geri bildirimleri ayıklamak da bir dijital okur yazarlık becerisi.Artık alışverişleri genelde internetten yapıyoruz. Bu bize hem fiyatta hem üşengeçlikte önemli avantajlar sağlıyor. Durum böyle olunca (Ve ürün incelemeleri denen faaliyet ülkemizde ‘lütfen al gülüm, hayır sen ver gülüm’ şeklinde ilerlediği için) satın alma kararlarımızı da genelde çevrimiçi yorumlar belirliyor. Ürünün çok iyi paketlendiğini ve onu çeyizi için aldığını söyleyen milyonlarca yorum içinden doğru geri bildirimleri ayıklamak da bir dijital okur yazarlık becerisi.

Öte yandan fiyatı yüksek ürünler hakkında sağlıklı geri bildirim aldığını düşünmek büyük bir iyimserlik içeriyor olabilir. 3-5 yıl önceki otomobil bütçesini bir süpürgeye harcadığımızda ‘Yaa mükemmel, aşırı memnunum, hayatım baştan aşağı değişti’ şeklindeki savunma mekanizmalarına kendimizi teslim etmek zorundayız. Beğenmiyor olmakla baş etmek çok güç.

Sadece ürün satın alırken değil, bir seyahat veya tatil planlarken de ‘danışman olarak’ artık dijital platformlar öne çıkıyor. Tabii ki tatiller, doğası gereği genelde yüksek maliyetli kalemler olduğu için ‘Beğenmiyor olmakla baş edememek’ burada da fazlasıyla geçerli. Dolayısıyla başkasının ‘fazlasıyla olumlanmış’ seyahat deneyimi de planını dijital önerilere göre planlamaya alışan kalabalıklar için (Instagram’a yansımayacak) bir gerçek hayat mutsuzluğuna dönüşebiliyor.

Haberin Devamı

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ