Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama yapın, telefonunuzun tüm bilgilerine ulaşın!

IMEI sorgulama yapmak telefonunuzun kodunu sorgulamak diyebiliriz. IMEI sorgulama yaparak telefonunuzda herhangi bir kaçak durumu var mı yok mu öğrenebiliyorsunuz. IMEI sorgulamayı nasıl yapacağınız haberimizde.

IMEI sorgulama yapın, telefonunuzun tüm bilgilerine ulaşın!

Ülkemizde vergilerden dolayı çoğu elektronik eşya ve araçlar biraz daha pahalıdır. Bu yüzden bazı vatandaşlarımız yurtdışına çıkan vatandaşlar dışarıdan telefon almayı tercih edebilirler. Hele son zamanlarda ülkemizde gelişen internet teknolojisi, ve teknolojik gelişmelerden dolayı neredeyse herkesin elinde akıllı bir cep telefonu bulunmaktadır. Bulunduğumuz bu dijital çağda dolandırıcılar çeşitli yollara başvurmaya başlamıştır. Bunlardan birisi de telefon kaçakçılığıdır. Bunların başında da kaçak telefon ve çakma telefon yer almaktadır. Bu ürünlerinde orijinal ürünlere göre daha ucuz olması bazı vatandaşlarımızın da aklını çelmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek için de IMEI numarası bulunmaktadır. IMEI numarası telefonun kaçak olup olmadığını, orijinal olup olmadığını anlamamıza yaran bir sistemdir. Açılımı ınternatıonal mobile equipment ıdentity olan IMEI bir mobil koddur.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu kodun kullanılma amaçlarının ve var olma amaçlarının en önemlisi satın almış olduğunuz cihazın sahte olup olmadığı veya kaçak olup olmadığını öğrenmenizdir. Ama dolandırıcılar bu durumunda önüne geçebilmek için sahte IMEI numaralarını cihaza yerleştirip bunu gerçekmiş gibi dolandırmaya çalışmaktadır. Bu yüzden IMEI sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz oldukça önemlidir. IMEI sorgulama işlemi ile birlikte IMEI numarasının sahte olup olmadığını, telefonun kaçak veya çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz. IMEI sorgulama işlemini bir telefoncuya giderek yapabileceğiniz gibi kendi başınıza da gerçekleştirebilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden bir çok sorgulama işlemini gerçekleştirebilir duruma geldik. Bu sorgulama türlerinden birisi de IMEI sorgulama işlemidir. IMEI sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu sorgulamayı gerçekleştirebilmeniz için öncelikle IMEI numaranızı biliyor olmanız gereklidir. Eğer bilmiyorsanız öğrenme işlemi de çok basittir. Cep telefonunuzun arama ekranına yıldız kare 06 kare tuşlayarak yani *#06# tuşlamasını gerçekleştirdikten sonra arama tuşunu bastığınızda IMEI numaranızı karşınıza gelecektir. IMEI numaranızı öğrendikten sonra internet üzerinden IMEI sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

IMEI sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden bazı işlemleri sisteme giriş yapmanız gerek kalmadan gerçekleştirebilirsiniz. IMEI sorgulama da bu işlemlerden bir tanesidir. Ama yine de sisteme giriş yapmak istiyorsanız ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Karşınıza gelen sisteme giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne girmeniz gereklidir. E-Hizmetler bölümünde bütün internet hizmetleri yer almaktadır. Bu internet hizmetlerinden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunu bulmanız gereklidir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu altından IMEI sorgulama seçeneğini seçtiğiniz zaman sorgulama işlemine başlayabilirsiniz. Açılan sayfaya IMEI numaranızı girdikten sonra alt tarafta bulunan güvenlik kodunu da girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde bu bilgileri girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu şekilde telefonunuzun çalıntı veya kaçak olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı