Gazete Vatan Logo

Google harekete geçti! Bildirim gönderecek

Hiç kendinizi Google'da arattınız ve eski sosyal medya görselleri, kullanıcı adları ve internetin derinliklerinde toz tutmuş kalıntılar karşısında şaşkınlığa uğradınız mı? Belki sonuçlar eski bir ev ya da iş adresi veya hatta telefon numarası gibi biraz daha spesifik olabilir. Hiç kimse kişisel iletişim bilgilerinin bilgisi dışında çevrimiçi olarak görünmesini istemez; neyse ki Google artık bu konuda kullanıcılarına yardımcı olacak.

Google harekete geçti! Bildirim gönderecek

Birazdan bahsedeceğimiz özellik henüz Türkiye'de kullanımda değil ancak gelecekte Türkiye'den kullanıcıların da bu imkana ulaşabileceğini düşünüyoruz. Zira internet ortamında kişisel verilerin gizliliği çözüm bulunması gereken küresel bir sorun.

Google, bu yılın Ağustos ayında kullanıcılarını kişisel iletişim bilgileri bir Google Arama sorgusunda göründüğünde uyaran yeni bir özelliği tanıtmıştı. “Hakkınızdaki Sonuçlar” başlığı altında kullanıcılar sadece iletişim bilgilerinin arama motorunda ne zaman ve nasıl göründüğünü görmekle kalmıyor aynı zamanda sayfayı Google arama sonuçlarından kaldırma imkanını da eline alıyor. Bu çok çok kritik.

“Hakkınızdaki Sonuçlar” kişisel bilgileri ifşa edilenler veya edilme riskiyle karşı karşıya olanlar için özellikle faydalı.

Google'ın diğer gizlilik ayarları ve yakında gelecek özellikleri de düşünüldüğünde kullanıcılar, bu yeniliklerle dijital ayak izleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilirler. Peki bu özellik nasıl kullanılıyor?

Hakkınızdaki Sonuçlar nasıl etkinleştirilir:

Haberin Devamı

Bu uyarıyı yalnızca Google hesabı olan kişiler açabilir; bu nedenle Google hesabınızı oluşturduğunuzdan veya oturum açtığınızdan emin olun.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ