Gazete Vatan Logo

BİMER şikayet başvurusu online olarak nasıl gerçekleştirebilirim?

Vatandaş ve devlet iletişime yeni bir dönem getiren BİMER başvuru ve sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. Online BİMER başvuru ve sorgulama ekranında istek, öneri ve şikayet bildirimleri ile birlikte bilgi edinme başvuruları da yapılabiliyor. Mesai saatleri dışında ve internet erişimi olan her yerden vatandaşın BİMER başvuru ve sorgulama hizmetlerini kullanabilmesi mümkündür.

BİMER şikayet başvurusu online olarak nasıl gerçekleştirebilirim?

21.yüzyıl dünyasının hızla gelişen modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte nerede olursa olsun internet ortamı hizmetlerine erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, elektronik ortam üzerinde yer alan dijital hizmetler üzerinden işlemlerini daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Dünya genelinde ciddi bir popülarite kazanan ve önemli bir furya haline gelen mobil akıllı cihazlar ile birlikte internet erişimi konusunda bu tarz bir özgürlüğün ve kolaylığın elde edilebilmiş olması günümüzde internet kullanım oranlarının her geçen yüksek oranlarda artış göstermesine yol açıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde de yoğun kullanım oranlarına sahip olan internet günlük yaşantı akışı içerisinde hem bireysel hem de kurumsal alanda aktif şekilde kullanılıyor. Her iki alanda da sağlanan önemli kolaylıklar ve yeni nesil fırsatlar dolayısı ile Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet altyapısı aktif şekilde kullanılıyor ki bu alanda Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı hizmet uygulaması ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl teknolojisi ile birlikte insanların internete her yerden erişim sağlayarak, normalde çok uzun sürelerde ve yoğun uğraşlar ile gerçekleştirebileceği işlemleri internet üzerinden dakikalar içerisinde ve oldukça pratik bir şekilde gerçekleştirebildiğinden kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet altyapısı etkin biçimde kullanılıyor. İnterneti, aktif şekilde kullanan kamu kurum ve kuruluşlarından birisi olarak ön plana çıkan Başbakanlık, vatandaş ve devlet iletişimi konusunda sunmuş olduğu iletişim alternatiflerine BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile bir yenisini daha ekledi. Modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaş ve devlet arasındaki iletişim kanallarında internet hız ve kolaylıklarından yararlanılmasını sağlayacak bir iletişim kanalı olarak hizmete Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından sunulan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı vatandaşlar tarafından yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Elektronik ortam üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşların her türlü devlet kurumu ve devlet kurum hizmet ya da uygulamaları ile ilgili olarak var olan istek, öneri ve şikayet bildirimlerini gerçekleştirebilmeleri sağlanabiliyor. Özellikle de vatandaşların Başbakanlık Bilgi işlem Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden başvuru işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilmeleri çok önemli bir kolaylıktan ve hızdan yararlanabilmelerini sağlıyor. Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen özel bir uygulama ile vatandaşların BİMER başvuru ve sorgulama web portalı ekranı üzerinden yapmış oldukları başvuru ve bildirimleri ilgili devlet birimlerindeki yetkili personeller tarafından her mesai gününde kontrol ediliyor. Bu çerçevede vatandaşlara yapılacak geri dönüşlerde çok daha kısa süreler içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yapılan tüm istek, öneri ve şikayet bildirimleri konusunda devlet birimleri yetkili personelleri tarafından geri dönüşler en geç 30 gün içerisinde sağlanırken, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde yapılan bilgi edinme başvurularında ise kanun gereğince en geç 15 gün içerisinde geri dönüş sağlanıyor.