Gazete Vatan Logo

Avea''da akıllı telefon çıkarıyor

Avea''da akıllı telefon satan operatöler arasına girdi.

Telefon pazarından pay kapmak isteyen operatörler, kendi telefonlarını çıkarmaya başladılar. Turkcell ve Vodafone''dan sonra şimdide Avea kendi akıllı telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Dünyanın birçok yerinde birçok GSM operatörleri kendi markası altında cep telefonu satıyor.

GSM operatörleri için ise genelde Uzakdoğu firmaları özel olarak telefon üretiyorlar. Operatörler''e özel telefon üretiminde Huawei ve ZTE gibi Çinli markalar genelde ön planda oluyorlar.

Avea, şimdiye kadar birçok markanın telefonunu kullanıcılarına sundu. Operatör şimdide kendi markasını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket, 22 Kasım Perşembe günü bir basın toplantısı ile yeni model akıllı telefonunu tanıtacak.

Aşağıda cihazın özelliklerine dair bilgileri inceleyebilirsiniz. Akıllı telefonun 350-450TL arasında bir fiyatla satılacağı düşünülüyor.

Avea diğer firmalar gibi ZTE firması ile çalışarak telefonu piyasaya sürüyor. Ayrıca şirket ithalatçı firma olarak Telpa Telekomünikasyon ve Ticaret A.Ş. ile çalışmış.

Avea ZTE Blade Teknik Özellikler Boyutlar: Yaklaşık 114 mm × 56.5 mm × 11.8 mmAğırlık: Yaklaşık 130 g (batarya ile)İşletim Sistemi: Android (hangi versiyon olacağı henüz belli değil)İşlemci: 600MHz ARM 11GPU: Adreno 200RAM: 512RAMDepolama alanı: 2GB dahili, 32GB microSDTaşıyıcı: GSM/WCDMA desteğiAna ekran boyutu ve çözünürlüğü: 3.5 inç 800x480Kamera: CMOS Sensör, 3.2 M Pixel ve otomatik odakİkincil kamera: YokBatarya: 1250 mAhBekleme süresi: Yaklaşık 165 saatKonuşma süresi: Yaklaşık 240 dakika

KAYNAK : Teknolojioku.com - Avea''da akıllı telefon çıkarıyor

Haberin Devamı