Gazete Vatan Logo

Yeni trend bacak dekoltesi

Dekoltenin de modası olur mu demeyin, olur! Hatırlarsanız önceki yıllarda g-stringini giyip popo göstermek pek bir modaydı...

Bu aralar ise bacaklar çok gözde! Yeni trendin fitilini ateşleyen ilklerin öncüsü Ajda Pekkan oldu; Sezen Aksu, Sibel Can ve Nilüfer ise yarışta “Biz de varız” dediler.

Dekolte deyince ilk akla gelen yer genelde göğüsler olsa da bacaklar da her zaman favori olmuştur. Adettendir, gerek reklam panoları gerekse film afişlerinde dikkat çekmek adına hep kadınların etekleri biraz daha yukarı çekilip, bacaklar ön planda tutulur.
Bacaklara verilen önem o kadar fazladır ki, 1964 yılında ülkemizde “10 güzel bacak” isimli bir film bile çekilmiştir. Bayan Bacak lakaplı Serpil Örümcer’in de güzel bacakları sayesinde bir döneme damgasını vurduğunu hatırlayın. Son dönemde ise yine bir bacak modasıdır aldı yürüdü. Nedeni ise Ajda Pekkan! Pekkan, geçtiğimiz ay verdiği konserle ortalığı resmen salladı. Ama bu kez konuşulan sesi değil, bacakları oldu. 63 yaşındaki sanatçının genç kızlara taş çıkartan bacakları gerçekten de kıskanılacak cinstendi. Her ne kadar kendisi bacaklarının güzelliğini spora borçlu olduğunu söylese de görüş aldığımız uzmanlar bacaklarda estetik müdahale ya da çorap olduğuna emin! Gerçek ya da değil, sonuçta “yeni bir moda” yaratıldı! Nilüfer gibi yılların sanatçıları da modaya uyup konserlerinde minicik etekleriyle arz-ı endam eylediler. Sibel Can ise bacaklarını yıllar sonra yeniden cömertçe sergiledi.
Peki nasıl oluyor da belli bir yaştan sonra bile sanatçılarımızın bu kadar güzel bacakları oluyor? ‘İşin sırrı nedir?’ derken gördük ki küçük hilelerle kusursuz görünen bacaklar hayal değil...



Işıl Çolpan - Penti Ürün Müdürü
Giydiğiniz çorap sayesinde süper bacaklarınız varmış görüntüsü verebilirsiniz. Bronz renkte bir çorap giydiğinizde bacaklarınız sanki güneşten yanmış gibi görünür. Likralı iplik kullanılan çoraplarla bacaktaki çil, kırışıklık gibi kusurlar da kapatılabilir ve bacak olduğundan daha formda görünür. Kremli gibi görünmesi içinse parlak iplik kullanılan çoraplar tercih edilir, ışığın yansımasıyla birlikte bacakta krem varmış gibi durur.
Ajda Pekkan konserlerinde çorabın tüm bu saydığımız olumlu etkilerinden faydalanıyor. Parlak, bronz renkli külot izi olmayan bir model tercih ediyor.



6 denye çorap yokmuş gibi durur
Çoraplarda ‘denye’ diye tabir vardır. Denye tabirinin önündeki rakam ne kadar küçükse çorap o kadar ince olur. 6 denye en ince çoraptır. Ajda Pekkan’nın konserlerinde giydiği de 6 ya da 8 denyedir. Yokmuş gibi durması, çorapta kullanılan ipliğin inceliğinden kaynaklanıyor. Bizim de ürün yelpazemizde bulunan ‘Premier 6’ya da ‘Yaz inceliği’ modellerimizle yokmuş hissi vererek kusursuz görüntü elde edebilirsiniz. Ajda Hanım’ın giydiği ve ‘Brezilyalı dansçıların çorabı’ diye lanse edilen çorap üst kısmında külot izi olmayan, bacağıyla külot kısmı aynı incelikte olan çoraplardır. Mayo içine giyildiği için üst kısmı çirkin durmasın, yok gibi dursun diye yapılmış çoraplar bunlar. Daha parlak bir görüntü için ise ‘Fit 15’ tercih edilmeli.



Dünyanın en güzel bacağı...
Gwen Stefani, dünyanın en güzel bacaklı kadını seçildi. İngiliz InTouch Dergis’nin yaptığı ankette Uma Thruman ikinci, Jennifer Lopez üçüncü sırada.
Dünyanın en uzun bacaklı kadını Svetlana Pankratova. Bacakları tam 1.32 cm.
Ünlü model Heidi Klum, bacaklarını toplam 1.1 milyon sterline sigortalattı. Sağ bacak 600 bin, sol bacak ise 500 bin. 100 bin sterlinlik farkın nedeni ise sol bacaktaki yara izi.



Estetik ve Plastik Cerrahı Dr. Hasan Fındık
D izin arkasında yatay çizgiler var. Onların içerisinden yapılacak 3 santimetrelik kesiyle kasların arasına silikon protez yerleştiriyoruz. Bu bacağı düz yapar, çarpıklık varsa giderir. Eğer protezi, kasların arasına değil de derinin altına yani kas zarının altına koyarsak da kaslı görüntü elde ederiz. Sporcu bacağı gibi olur. 40 dakikalık bir operasyon bu! Daha çok erkekler istiyordu ama son bir yıldır kadınlardan da talep var! Pop sanatçılarının kaslı vücutları olması etkili bence bu artışta. Bu operasyonu ünlü isimlerden de yaptıran oldu. Kusursuz ve kaslı bacaklar için yaptığımız işlemler şunlar:



Kusursuz bacak:
Tendon dediğimiz kirişler çok görünmemeli.
Çok kemikli olmamalı, damarlar fazla görünmemeli.
Derinin altında biraz yağ dokusu olmalı, iskelet yapısı görünmemeli.
Ayak bileği ince olmalı. Bileğin iç ve dıştaki kemik çıkıntıları çok belirgin olmamalı.
Bacakta en önemli bölge diz bölgesidir. Buradaki çıkıntı ve çukurluk çok belirgin olmamalı. Diz çevresinde ’S harfi’ gibi bir şey oluşuyorsa bu hem bacağı eğri hem de kısa gösterir. Pek çok kişinin etek giyememesinin en önemli nedeni budur. Burayı düz yapınca bacak hem güzel hem uzun görünür.



Neler yapılıyor?
Çarpık bacak: Yağ enjeksiyonu ya da bacak protezi yapılıyor, ikisi birden de olabilir.
Kalın bacak: Yağ cerrahisiyle inceltiliyor.
İnce bacak: Protez ve yağ dokusuyla düzeltiliyor.
Selülit: Cerrahi işlem ya da cihaz uygulaması yapılıyor. Cihaz uygulaması gün aşırı ya da haftada iki kez 7-10 seans yapılıyor. Liposuction benzeri bir işlem. Fazla yağ alınıyor ve portakal kabuğu görünümüne neden olan kasları eziliyor. İlk günlerde morluklar oluşsa da, 2 haftada iyileşme süreci tamamlanıyor.
Varis: İnce kılcal varisler için yakma dediğimiz işlem ya da içerisine damar çapını büzen iğneler yapılıyor. Deri altına damarı yok eden ilaçlar da verilebilir.



O kadar gergin cilt olmaz
Ajda Pekkan’ın bacağını çıplak gözle görmek gerek. Çünkü konserlerinde çorap giyiyor, o kadar gergin cilt olmaz. ’Operasyon var mı?’ yakından incelemeden bilemem çünkü yağ cerrahisine yönelik operasyonlar kendini belli eden operasyonlar değil. Bacak estetiği o yüzden de bu kadar popüler! Ama dizleri kötü durumda!



Prof. Dr. Kerem Doksat- Psikiyatrist
Bacak açma sadece geçici bir moda, bir ara da herkes poposunu gösteriyordu. 3 hafta sonra da başka yerlerini gösterirler. Dikkat çekmek için ucuz yollar bunlar!
Gösteri sanatı teşhire dayanan bir şey zaten, dikkat çekme isteği var. Ama güzel olmayan tarafını teşhir etme arkadaş, komik oluyorsun. Mesela Sibel Can da açmış bacaklarını. Balık etli bir insan, o niye açıyor? Bir erkek olarak güldüm o fotoğrafa. Dekolte olmakla komik olmak arasında fark var!



Ajda Pekkan artık geriye çekilsin, yakışmıyor!
Ajda Pekkan’ı birkaç konserinde yakından izledim, öyle bacakları yok; ışık oyunu onlar, cerrahi operasyon geçirdiğini de duydum. Yaşını başını almış birisi olarak biraz geriye çekilse ne iyi olacak! 60’ından sonra hâlâ orasını burasını açıyorsa bir sanatçı, bu geride bırakacağı imajını zedeler. Bu bir nevi ölümsüzlük düşüncesi. En patalojik örneği de Michael Jackson’dı.
Meme hem doğurganlık hem de beslenmenin simgesi. Yarı çıplak bir meme gören erkek tahrik olur, bacak gördüğünde ise tahrik olmaz ama hoşlanır. Bacak dekoltesi daha soft bir şey.


En güzel bacaklı kim
Burhan Öcal: Tuba Büyüküstün
Vatan Şaşmaz: Çağla Kubat
Hakan Yıldırım: Hande Ataizi
Burcu Güneş: Ebru Akel
Özgür Aras: Eda Taşpınar





Haberin Devamı