Gazete Vatan Logo

Yeni trend, anne olmak

Son dönemde manken ve oyunculara bir haller oldu. Bir annelik sevdasıdır gidiyor hepsinde

Ancak görüyoruz ki, eskiden evlenmek ve anne olmak meslekten çekilme sebebiyken, yeni dünyada “marka değeri”ni artıran bir unsura dönüşüyor.

Hangi gazeteyi ya da televizyon kanalını açarsanız açın karnı burnunda bir manken ya da oyuncuyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bikinisini giymiş, Bodrum ya da Çeşme’nin yolunu tutmuş bir şekilde hem de! Bir de önceden anne olup da Bebek Parkı’na terfi eden bir grup var; çocuğunu salıncakta sallayarak kameralar önüne çıkan isimlerden söz ediyoruz. Bu yolu sevgili meslektaşlarına ilk açanlar Demet Şener ve Ebru Şallı ikilisi oldu. Şimdi ise sırada Çağla Şıkel, Bergüzar Korel, Gamze Özçelik, Deniz Akkaya var.
Dünyada da durum bizimkinden pek farklı değil. Adriana Lima, Gisele Bundchen gibi topmodeller, Jessica Alba gibi aktrisler doğumundan üç ay sonra katalog çekimi yapan Claudia Schiffer’ın izinden gidiyorlar. Tabii oluşan bu ‘yeni manken’ kavramı firmaları da etkiliyor. Önceden reklam kampanyalarında daha genç, bekar isimlerle çalışılırken artık evli, çocuklu ve örnek denen mankenler billboardları süslüyor. Örneğin, 2004- 2005 yılı kampanyasında Demet Şener - İbrahim Kutluay ikilisiyle çalışan Derimod yönetimi, yeni sezonda da artık bir anne olan Milla Jovovich’i tercih ettiklerini belirtiyor. Peki reklam ve film sektöründe annelerin yeri ne? Alanında uzman isimlere yeni trendi sorduk...


Meral Tunalı
Arka Sokaklar Dizisi Yapımcısı


Oyuncu ’senaryoya ne kadar uygundur’a bakıyoruz biz. Kontratlarımıza da evlenemez, doğuramaz şeklinde sert maddeler koymuyoruz. ’Fiziksel görüntüsünü değiştiremez’ maddesi var sadece. Oyuncularımızdan Gamze Özçelik’in hamile kalıp diziden ayrılması ise negatif bir şey değil. Çünkü dizi zaten kendi içinde sürekli değişime uğruyor, hatta bu değişiklik daha da iyi oldu bence. Annelik konusunda bu aralar herkesin birbirini cesaretlendirdiğini düşünüyorum.


Tülin Şahin
Manken



80’li yıllardaki şov dünyasının gidişatıyla ilgili bir değişim yaşıyoruz. O yıllardaki ünlülerin bebek sahibi olması, marka unsurunu düşüren bir şey olarak algılanıyordu. Ama her şey değişiyor. Artık toplumlarda kadınlar, çalışıyor, evleniyor ve anne oluyor. Şov dünyasındaki kadının da böyle olması, o kişiye kendini daha yakın hissettiriyor. Hollywood bunu çözdü ve tüm dünyaya yaydı. Ben de bir yıl sonra bebek sahibi olmayı düşünüyorum. Doğumdan sonra da aynı şekilde çalışacağım...


Neşe Erberk
İş Kadını- Eğitmen



Konuşulan isimlere baktığımızda bu kişilerin, zaten her şeylerini göz önünde yaşayan insanlar olduklarını görüyoruz. Onun için de çocuklarıyla parka gitmeleri, boy boy fotoğraf çektirmeleri şaşırtıcı değil. Onların hayat stili bu... Anneliğini göz önünde yaşayan kişi önceden sevgilisiyle buluşurken de göz önündeydi. Şimdiki isimler daha şanslılar, çünkü kendilerini gösterebilecekleri çok daha fazla mecra var, eskiden yoktu. Akıllarını kullanıp durumu değerlendiriyorlar, takdir ediyorum.


Yasemin Sungur
Aile ve İlişki Koçu



Aile sahibi olmak yaşamda sizin daha dengeli olduğunuzu gösteriyor. Bu doğal bir süreç aslında, buna karşı koymaları yanlıştı. Ama bunu çok göz önünde yaptığınızda ’göstermek için yapıyor’ şeklinde bir durum oluyor. Söz konusu isimler anne olarak toplumdaki ’ bakış açısını’ değiştirmek istiyor da olabilirler. Anne olmak toplumun gözünde çok değerli bir şey ve bazılarının bunu mesleğine artı bir değer katmak için kullandığını düşünüyorum. Hem anne olup, hem de işini yaparsan toplum seni daha farklı bir yere koyuyor çünkü.



Haberin Devamı