Gazete Vatan Logo

Süpermen olmak lazım bazen!

Eşleri hamile olan baba adayları için hayat şu aralar biraz zorlu geçiyor. Malum, hamilelik eşinizi nazlı bir kadına dönüştürebilir. Sorunsuz bir dokuz ay için babalara ufak bir rehber hazırladık. İşte uymanız gereken 10 kural! Sabırlı bir dokuz ay geçirmeniz dileğiyle, bol şanslar…

Evliliğiniz süper gidiyor. Eşinizin hamile haberini alınca hayat daha da bir güzelleşti. Evde sizi karnındaki çocuğunuzla bekleyen karınızı düşündükçe işten eve dönüş saatiniz gelmek bilmiyor. Ama hamilelik ilerledikçe işler değişmeye başlıyor sanki. Nasıl mı? Artık eşiniz hamilelikten dolayı oldukça yorgun. Sürekli uyku halinde, tabii bu yüzden ev işleri belli bir süre rafa kalktı. Ama yapılacaklar listesi sizi bekliyor. Bebek yolda, alınması gereken eşyalar ve yapılması gereken ev işleri var. Tüm bu işleri kim yapacak dersiniz. Tabii ki de siz! Hadi bakalım size kolay gelsin.

Uymanız gereken kurallar

1 Eşinizin hamilelik nedeniyle günden güne kilo alması canını sıkabilir. Bu yüzden güzel göründüğünü ona sık sık anlatmalısınız.

2 Hamilelikte hormonlar çok çalışıyor. Eşinizin ruhsal değişimine şahit olmaya başladınız. Hatta bazen çıldırmış olduğunu düşünüyorsunuz. Her sözünüzden nasıl başka anlamlar çıkarıyor, hayretler içindesiniz. Ama siz siz olun, bu düşüncelerinizi ona belli etmeyin. İyice çıldırabilir.

3 Biliyorsunuz kadınlar kendilerine iltifat edilmesinden çok hoşlanır. Sadece güzel olduğunu söylemekle kalmayın, işi abartın eşinizi ünlülere benzetin. Hamileliğin bir kadına hiç bu kadar yakıştığını görmedim demenizin faydasını mutlaka göreceksiniz.

4 Seks yapmak eskisi kadar kolay değil. Eşinizin değişen ruh halinden dolayı isteğinizi söylesem mi söylemesem mi diye düşünüp duruyorsunuz. Bu yüzden en mutlu anlarını bekleyin. Bakarsınız seks fikrine sıcak bakabilir.

5 Şu aralar eşinizin annesi evinize daha çok girer çıkar oldu. Ama boş yere canınızı sıkmayın. Neden derseniz işleriniz hafifleyecek. Hiç olmazsa bir tencere yemek yapmaktan kurtulmuş olursunuz. Hem fena mı; Eşinizin nazı bir süreliğine annesine geçecek.

6 İşten eve gelip karınıza yorgunum demenizin hiçbir anlamı yok. Ne kadar çalışırsanız çalışın eşinizin hamileliği her şeyin üstünde olacak. Ta ki erkekler doğum yapana kadar... Yoksa balık karaya çıkana kadar mı demeliydik!

7 Güzel karınıza minik jestler yapın. Mesela küveti doldurup ona masaj yapın. Çiçek alın, dışarıda romantik bir yemek yiyin ya da evde mumlarla donatılmış hoş bir sofra hazırlayın. Unutmayın hamilelikte iki katı sevgiye ihtiyacı var.

8 Alışveriş için interneti kullanın. Zaten işten eve yorgun geliyorsunuz. Market alışverişi ve birtakım ihtiyaçlarınız için zamanınız yoksa internet sizin vazgeçilmez bir kurtarıcınız olacak.

9 Yanınızdan not defterinizi ayırmayın. Malum hamile eş demek, bir sürü istek demek. Hele ki sürekli aşeren bir eşiniz varsa alınacaklar listeniz uzun olabilir. Hem eliniz boş eve dönerseniz olacakları biliyorsunuz!

10 Hamilelik döneminde karınıza yardımcı olmak için farklı birçok kimliğe sahip olacaksınız. Kendinizi şu sıralar bir kocadan çok, tüm emirlere amade bir hizmetkar gibi görebilirsiniz. Tüm bu işlere yetişebiliyorsanız siz mükemmel bir eşsiniz. Ya da deyim yerindeyse siz bir Süpermensiniz.

Haberin Devamı