Gazete Vatan Logo

Sapphire 3 ay gecikiyor

Eylül 2010’da teslim edileceği açıklanan Sapphire Projesi, 3 aylık gecikmeyle Aralık’ta tamamlanıyor

İnşaatının yüzde 97, evlerin dekorasyonunun yüzde 70 oranında bittiği Sapphire’deki gecikmenin nedenlerinden biri ise malzeme lojistiğinin projenin 261 metre yüksekliğinden ötürü hızlı yapılamaması. Projede malzemeler 8 asansörle dairelere ulaştırılıyor.

Kiler Holding’in 2006 ortalarında inşaatına, 2007 yılında ilk etabının satışlarına başladığı Levent Sapphire projesinin teslim tarihi; daha önce Eylül 2010 olarak açıklanmasına rağmen 3 aylık bir gecikmeyle Aralık’a ertelendi. İnşaatının yüzde 97 oranında tamamlandığı projede, evlerin şu ana kadar yüzde 70’inin iç dekorasyonu hazırlandı ancak bina içindeki malzeme lojistiğinin yavaşlamasındaki en büyük nedenlerden biri projenin 261 metre olan yüksekliği.

Projenin yüzde 65’i satıldı

Proje inşaatında 1.000 kişinin çalıştığını söyleyen Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, “Binanın çok yüksek olmasından ötürü malzeme lojistiği alanında yaşadığımız bazı gecikmelerle evleri Aralık ayında teslim edeceğiz. Projede sadece dairelere giden asansör sayısının 8 olması, malzemelerin dairelere gidip gelişi, çalışmaları belirli ölçülerde yavaşlatıyor. Ayrıca projeden daire alanların 21 daire tipi, 6 dekorasyon seçeneği arasında karar vermesi, bu süreçte yaşananlar, farklı isteklere cevap verme sürecimiz de gecikmede etkili oldu” dedi.

Dairelerin yüzde 40’lık bölümünü projeyi ilk satışa çıkardıkları 2007 yılında sattıklarını, Mayıs 2010’da da ikinci yüzde 40’lık bölümünü lansmanla satışa çıkardıklarını hatırlatan Kiler, “Bir yüzde 25’lik bölümü de bu sürede sattık. Toplamda yüzde 65’lik satış oranına ulaştığımız projede satış konusunda bir acelemiz yok. Zaten projenin kalan yüzde 20’lik bölümünü de 2011 yılında evlerde ve çarşıda hayat tamamen başladığında satışa çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu. Son 2 ayda pek çok yatırımcıdan, “Proje tamamlansın, ondan sonra alacağım” şeklinde opsiyonlar aldıklarını belirten Kiler, şöyle devam etti: “Projede yaşamın tam olarak başladığı, bütün ortak alanlarla birlikte dekorasyonun tamamlandığı, çarşının da hayata geçtiği zaman, asıl büyük alıcılara, İstanbul’un kalburüstü konut alıcılarına hitap edeceğiz. Fiyatlar piyasanın gidişatına bağlı olarak 15 bin dolara yükselebilir.”

Satışların Mayıs’taa yeniden başlatıldığı ve 188 rezidansın yer aldığı Sapphire’in satışa çıkarılan ikinci etabında 127-550 metrekare arasında 60 rezidansın fiyatları 1 ile 7.5 milyon dolar arasında değişiyor. Sapphire, fiyatlar eğer Nahit Kiler’in söylediği gibi 15 bin doları görürse, İstanbul’un en pahalı konut projelerinden biri olacak. Halihazırda Vedat Aşçı’nın satışa çıkardığı Maçka Residence’da metrekare fiyatı 16 bin doları gördü. Say Yapı ve Yoo’nun işbirliğiyle Ortaköy’de satışına başlanan Yoo İstanbul’da metrekare fiyatı 10 bin dolar olarak belirlenmişti. Zorlu Center Rezidansları’nın metrekaresi ise 9. 500-18.000 bin dolar.

Orta gelir grubuna yönelik iki proje hazırlıyoruz

Beylikdüzü ve Başakşehir’de 2011 yılından itibaren orta gelir grubuna yönelik olarak bazı projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Kiler, “Başakşehir’de 150, Beylikdüzü’nde 3 bin konutluk iki proje inşa edeceğiz. 16-18 ay içinde teslim edilecek bu projelerde metrekare fiyatları Başakşehir’de 2.500 liradan, Beylikdüzü’nde 1.700 liradan başlayacak” dedi.

Çarşı da Aralık’ta açılacak

Kiler Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler, Perakende Günleri 2010 kapsamında Sapphire’deki AVM projesini Ekim ayında açmayı planladıklarını ancak perakendecilerin mağaza dekorasyonlarını yetiştiremedikleri için bu süreyi ertelemek zorunda kaldıklarını belirtmişti. Kiler, dekorasyonun yetişmemesinin ardından bu sefer sezonun da kaçırıldığını vurgulayarak, “Bu yüzden açılışı Aralık ayı gibi planlıyoruz. Ancak bu süreçte perakendeciler kendi aralarında yine anlaşıp, konsensüs sağlarsa, tarihi erkene de çekeriz” açıklamasını yapmıştı.

200. katta bahçe fırsatı

SapphIre projesinin toplam yatırımının 250 milyon doların üzerinde olduğunu belirten Nahit Kiler, projenin dikey bahçeleriyle dünyada bir ilki başlatacağını söyleyerek, “İlk 3 rezidans sonunda her 3 katta bir, dördüncü rezidans zonunda ise her katta olmak üzere 23 adet “dikey bahçe” konsepti ile ev sahipleri 200 metre yükseklikte bile evlerinin kapılarını açıp, balkona ve bahçelere çıkabiliyor” dedi.

Beylikdüzü White Corner Aralık’ta kapılarını açıyor

Beyaz İnşaat’ın Beylikdüzü’nde inşa ettiği ve giyimden dekorasyona, elektronikten kozmetiğe 120 mağazadan oluşan projesi White Corner, Aralık ayında açılacak. Bölgedeki ilk 5 boyutlu sinemanın da yer alacağı AVM’nin en önemli özelliklerinden biri de Beyaz City konutlarının girişinde yer alması. Beyaz City’de yapımı tamamlanan 320 lüks konut, 16 kat ve 5 bloktan oluşuyor. Beyaz eşyalı teslim edilen konutlar 1+1 ve 3+1 seçeneklerinde tasarlanıyor.

Ntepe’de ofisler 150 bin liradan başlıyor

Özyurtlar İnşaat’ın, Esenyurt ile Bahçeşehir’in kesiştiği noktada yer alan projesi 400 konutluk Ntepe, son zamanlarda ofis ve dükkanlarıyla da yoğun ilgi görüyor. Satışa çıktığı 4 gün içerisinde konutların yüzde 80’ini satan Özyurtlar İnşaat, projenin son etabı olan ofis ve dükkanların da yüzde 30’unun satışını ise 2 ayda gerçekleştirdi. 40 ofis ve 40 dükkân bulunan projede yer alan ofisler 150-180 bin lira arasında satılıyor. Dükkanların fiyatıysa 200 bin liradan başlıyor, 2.5 milyon liraya kadar çıkıyor.

Özyurtlar İnşaat Grubu Başkanı Tamer Özyurt, ofis ve dükkanların satışına Eylül ayında başladıklarını belirterek, gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını söyledi.

Haberin Devamı