Gazete Vatan Logo

New York'a canavarları salan çılgın Türk!

Her şey bir Noel Baba'yla başladı...

Mitolojilerde, efsanelerde ve çocukluğumuza ait masallarda bahsedilen; vahşi, olağanüstü korkutucu canavarları unutun ve dünyanın merkezi New York’u saran bu şirin canavarlarla tanışın. New York’ta yaşayan, İllustrator ve Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Sadi Tekin’e ait olan ‘Monsters Of New York’ projesinin eğlenceli hikayesini dinlemeye hazır olun.



HER ŞEY NOEL BABA'YLA BAŞLADI

Hikayenin başına dönersek, geçtiğimiz yıl Brooklyn sokaklarında yürürken şişme ve ışıklı Noel Baba karakterlerini gören Tekin’in aklına şehrin karanlık noktalarına şirin canavarlar yerleştirme fikri geldi. Böylelikle bu canavarlar şişme Noel Babalar gibi yılın belii zamanlarında değil, her zaman New York’luların arasında olacaklardı. Özellikle New York metrosu çizim ve yerleştirmeler için çok idealdi, ilk deneme çizimini Instagram’da nisan ayında paylaşan Tekin kısa süre içerisinde sosyal ağlarda yüksek beğeni ve paylaşım alarak New York’luların ilgisini çekti. Mashable, Boing Boing, Design Taxi gibi Amerika’daki önemli sosyal medya ve tasarım haber sitelerine haber oldu. Sanatçıya aldığı tepkileri sorduğumda, özellikle anne babalar çocuklar ve gençlerden inanılmaz güzel tepkiler aldığını, her gülen yüzün yeni bir canavar çizmesi için kendisine enerji verdiğini söylüyor.

ŞEHRİN RUHU OLDU...

Peki neden bu canavarlar bu kadar ilgi çekti?
Biz insanlar günlük rutin tempomuzda koştururken başımızı akıllı telefonlarımıza gömüp etrafımızdaki güzellikleri zamanla görmemeye başlıyoruz. Aslında sanatçı Sadi Tekin, New York’lulara günlük güzergahları üzerinde gözlerinden kaçan minik detayları çizdiği canavarlarla gösteriyor. Kimi zaman espirili bir mesaj, kimi zaman komik yüz ifadesiyle bizleri güldüren bu canavarlar şehrin bir ruhu olduğunu bize hatırlatıyorlar.

KİTAP YAKINDA...

Gökkuşağı renkleri, siyah ve beyaz olmak üzere 9 renkten oluşan New York’lu canavarlar yakın zamanda bir kitapta yepyeni bir hikaye ile bizlerle buluşacak. Sanatçı sonraki süreçte interaktif bir mobil uygulama yapmayı da planlıyor. Öncesinde canavarlar küçük animasyonlarıyla şehirdeki enerjik ruhu bize yansıtmaya devam edecekler..
Central Park’ta yaşayan bu sempatik monsterları görmek çok zor değil, belki yatağınızın altından, kim bilir belki bir gün sizin şehrinizden de çıkarlar…

Sanatçı hakkında: İllüstratör ve Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Sadi Tekin 1976 Ankara doğdu. İzmir’de büyüdü veuzun sure İstanbul’da çalıştı. Şu an New York’ta yaşamakta.

Facebook: facebook.com/MonstersOfNewYork
Instagram: @monstersofnewyork

Haberin Devamı