Gazete Vatan Logo

Kuraklık Hollywood yıldızlarının evlerini teğet geçiyor...

Kuraklık Hollywood yıldızlarının evlerini teğet geçiyor...

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde kuraklık dört yıldır devam ediyor. Öyle ki Nisan ayı başında Kaliforniya Valisi Jerry Brown su tüketimiyle ilgili acil acil önlemler aldı. Bu tedbirler kapsamında su tüketiminin yüzde 25 oranında azaltılması hedefleniyor. Valilik aşırı su tüketenlere de 100 dolarlık para cezası kesiyor. Kısıtlama çiftlikler, oteller ve golf sahalarının yanı sıra evlerin bahçelerini de kapsıyor. Tüm Kaliforniya kuraklıkla boğuşurken Hollywood’ta yaşayan starların evleri adeta çölün ortasındaki vahalar gibi. Kim Kardashian, Jennifer Lopez gibi yıldızların malikanelerinin hava fotoğrafları yıldızların kuraklığı önemsemediklerini ve bahçelerinin yemyeşil olarak kaldığını gözler önüne seriyor. Çevreciler ise yıldızları sert biçimde eleştiriyor.

JENNİFER LOPEZ

JLo’nun 17 milyon dolarlık evinin bahçesi yaklaşık 2 bin metrekare. Evde yok yok. Sinema salonu, 14 oda, 7 banyo, spa. Tüm bu görkemin yanında bahçesinde büyükçe bir havuz, çocuk oyun parkı ve yemyeşil çimler..

Haberin Devamı

KİM KARDASHİAN

20 milyon dolara mal olan ve 8 bin metrekare üzerine kurulu evi Kardashian 2012’de yaptırdı. İki havuzli 13 odalı evde spa, 8 banyo, iki mutfak, çocuk oyun alanı var. Yetkililer Kardashian’ların su tararrufu yapmadıkları ve 100 dolar ceza ödediklerini açıkladı.

JULİA ROBERTS

Çevreci olarak bilinen hatta evinin çatısında yer alan güneş panelleri ile evinin enerji ihtiyacını karşılayan Roberts, kuraklığa karşı hiçbir önlem almayan ünlülerden. Bewerly Hills’teki 6 odalı bu evde yüzme havuzu yok. Ama Roberts’in çimleri her gün düzenli olarak sulanıyor.

JESİCA SİMPSON

Güzel yıldızın Beverly Hills’teki 5 bin 500 metrekare üzerine kurulu evi

8 milyon dolar değerinde. Evde 5 yatak odası bulunuyor. Yaşantısının aksine oldukça sakin dekore edilen bu evde country çizgileri hakim. Evin 1000 metrekarelik bahçesinde büyük bir de havuz yer alıyor. Simpson’un evine komşu arazilerde kuraklıktan ot bile bitmezken onun bahçesi de bir vaha gibi.

BARBARA STREİSAND

Yılların yıldızı Streisand’ın Malibu’daki evi 9 bin 500 metrekare üzerine kurulu. Okyanus manzaralı ve dokuz odalı evin bahçesi ile Streisand’in özel olarak ilgilendiği biliniyor. Yemyeşil bahçede diğer ünlülerin evi gibi büyük bir havuz da bulunuyor.

Haberin Devamı